Μηχανισμος συνδυαζει τα καταλληλα Χρηματοδοτικα Εργαλεια με επιχειρησεις στην Αναπτυξιακη Ροδοπης

Δημιουργήθηκε μέσω του έργου «Χρηματοδοτικά Εργαλεία» που υλοποίησε η Αναπτυξιακή σε συνεργασία με βουλγαρικούς φορείς

Ένας μόνιμος μηχανισμός για την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων από τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο LEADER αλλά και όλες τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, δημιουργήθηκε στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, μέσω του έργου «Χρηματοδοτικά Εργαλεία» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του INTERREG «Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020», η τελική εκδήλωση του οποίου έλαβε χώρα στη Λέσχη Κομοτηναίων την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

Το έργο υλοποιήθηκε με επικεφαλής εταίρο την ΑΝΡΟ και τη Συμμετοχή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ, τον Σύλλογο Νέων Επιχειρηματιών Κίρτζαλι και τον Βιομηχανικό Σύνδεσμο Σαντάνσκι.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής κ. Δημήτρης Λουρίκας, που εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μέσω του προγράμματος, ανέπτυξαν ένα μηχανισμό  που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις  να ξέρουν τι χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν σε Ελλάδα και Βουλγαρία, αλλά και την ΕΕ. Έτσι δίνουν τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να συνδεθούν επιχειρηματικά με την γειτονική χώρα, να γνωρίζουν πως υπάρχει ένα εργαλείο που θα τους δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Μάλιστα θεωρεί πως μπορούν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα για τις διακρατικές συνεργασίες που υπάρχουν, υποσχόμενος πως θα υπάρξει συνέχεια.

Εντοπίστηκε μια ανάγκη για τις επιχειρήσεις

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής κ. Στάθης Κεφαλίδης τόνισε πως είχαν εντοπίσει μια ανάγκη, χρηματοδοτώντας δραστηριότητες που προσπαθούν να τις αναδείξουν σε επιχειρηματικότητα.

Αυτό που εντόπισαν σαν πρόβλημα στις επαφές τους με τους επαγγελματίες, είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση, γιατί δεν έχουν την γνώση και την εμπειρία, ή τις δυνατότητες και το χρόνο, για να ψάξουν να βρουν πηγές χρηματοδότησης εκτός LEADER και ανάλογων προγραμμάτων.

Για αυτό και σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό μέσω του Interreg, καταθέτοντας μια πρόταση για να μελετήσουν το πρόβλημα και αν υπάρχει ανάγκη για χρηματοδότηση, και να δημιουργήσουν μια δομή μέσα την Αναπτυξιακή που θα συνεχίσει να δουλεύει, και να προσπαθεί με τα πρότυπα που έχουν δημιουργηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σκοπός τους είναι η δομή που δημιουργήθηκε, να προσφέρει τόσο στους εμπλεκόμενους στο LEADER αρχικά, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο στη συνέχεια, τις πληροφορίες και τον τρόπο να πάρουν και άλλη χρηματοδότηση στα προγράμματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.