Μια «ανασα» πριν ανοιξουν τις πυλες τους οι αποθηκες του λιμανιου Αλεξανδρουπολης

Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου

Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον Δήμο, οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου και με την καθημερινή επίβλεψη των μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας. Μάλιστα, ορισμένες εκδηλώσεις των Ελευθερίων, όπως η αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου σε επίτιμο Δημότη της Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθούν στην αποθήκη νο 2.

Το 2018, επί δημαρχίας Λαμπάκη, με απόφαση του τότε Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο της ανάδειξης και αξιοποίησης των παλαιών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 2.618.485 ευρώ, είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε υποβληθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Η σύμβαση για το έργο υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2019, από τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη, και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί 3 χρόνια αργότερα. Ωστόσο, μετά από κάποιες παρατάσεις που δόθηκαν στον ανάδοχο, φτάσαμε στην άνοιξη του ’24 και μία ανάσα προτού το μεγάλο αυτό έργο αποδοθεί στους πολίτες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας του Έβρου.

Οι χρήσεις των αποθηκών

Συνολικά το έργο περιλάμβανε για την αποθήκη 1: Εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της εξωτερικής όψης του κτιρίου καθώς και εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισής του. Το κτίριο θα φιλοξενήσει εκδοτήρια εισιτηρίων για τα πλοία καθώς και μια έκθεση-αγορά τοπικών προϊόντων σε συνολικό εμβαδόν 309 τ.μ.

Στη θέση της αποθήκης 2, κατασκευάστηκε ένα καινούριο διώροφο κτίριο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εστίασης και καφέ, συνολικού εμβαδού 558 τ.μ.

Στα όρια της αποθήκης 3, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει, κτίστηκε ένα νέο διώροφο κτίριο, εμβαδού 507 τ.μ., με ταυτόχρονη αποκατάσταση του τμήματος της αποθήκης που σώζεται που θα λειτουργήσει ως κινηματοθέατρο.

Πηγή: Γνώμη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.