Μεταπτυχιακες σπουδες για 30 στελεχη επιχειρησεων

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) συνεχίζουν για έβδομο έτος το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Athens MBA». Ο αριθμός των εισακτέων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2004-2005 ορίζει – ο ανώτατος – σε 30 άτομα για το Τμήμα Μερικής Φοιτήσεως

Το πρόγραμμα μερικής φοιτήσεως απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που ενδιαφέρονται να αναλάβουν διοικητικές ευθύνες στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Προϋπόθεση είναι να έχουν τίτλο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση των Θετικών, Τεχνικών Οικονομικών ή Κοινωνικών Επιστημών.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (ΜΔΕ) ύστερα από κύκλο σπουδών διάρκειας δύο ετών.

Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτείται εντατική παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε 20 μαθήματα κορμού και επιλογής, καθώς και η εκπόνηση ατομικής μεταπτυχιακής εργασίας. Τα μαθήματα κατά κανόνα απαιτούν, πέρα από την υποχρέωση παρακολούθηση, αυτενέργεια των φοιτητών με συμμετοχή σε συζητήσεις στην τάξη και εκπόνηση εργασιών. Τα μαθήματα διεξάγονται καθημερινές δύο με τρεις φορές της εβδομάδα μετά τις 17:00, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον πρόγραμμα.

Οι φοιτητές καλούνται να συνεισφέρουν συνολικά το κόστος φοίτησης ποσό ύφους 7.500 €. (Η συνεισφορά αυτή μπορεί να καλυφθεί από τον εργοδότη του φοιτητή ή από άλλους φορείς π.χ. ΟΑΕΔ).

Οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2004 στις ακόλουθες Γραμματείες:

• Γραμματεία της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών(Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Κτίριο Μηχανολόγων, 1ος όροφος), ώρες 11:00-13:00, τηλέφωνα 210-7723.625, κ. Τζίμα και 210-7723.538 κ. Μουντζουρίδη.

•Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών ΟΠΑ (Ευελπίδων 47 Α και Λευκάδας 33, 9ος όροφος), ώρες 11!00-13!00, τηλ. 210-8203.690, κ. Κουτρομάνου. Για την αξιολόγηση της αίτησης απαιτείται κατάθεση τέλους 40 €. Στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αριθμό 110/47040107 (Ειδικό Λογαρισμός Κονδυλίων Έρευνας ΟΠΑ).

Η αίτηση περιλαμβάνει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση σε ειδικό έντυπο χορηγούμενο από τις γραμματείς και από το Διαδίκτυο, Σημασία έχει, εκτός από τη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων, η συμπλήρωση του πεδίου στο οποίο ο υποψήφιος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

2. Φωτοαντίγραφο του καταθετηρίου του τέλους αξιολογήσεως .

3. Αντίγραφο διπλώματος / πτυχίου

4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.

5. Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας πτυχίου από ΔΙΚΑΤΣΑ (για όσους προέρχονται από Ιδρύματα του εξωτερικού).

6. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

7. Δύο εμπιστευτικές (σφραγισμένες από τον συντάκτη τους) συστατικές επιστολές – το σχετικό έντυπο που χορηγείται από τις γραμματείς και το Διαδίκτυο είναι υποβοηθητικό αλλά όχι δεσμευτικό.

8. Πιστοποιητικά γνώσης αγγλικής γλώσσες, π.χ. Proficiency , Advanced, TOEFL, σπουδή σε αγγλόφωνη χώρα – Lower Certificate δεν αρκεί.

9. Πιστοποίηση εργοδοτών για προϋπηρεσία και τρέχουσα απασχόληση.

10. Δύο έγχρωμες φωτογραφίες διαβατηρίου. Επίσης, θα συνεκτιμηθούν:

•Πιστοποιημένη γνώση άλλων ξένων γλωσσών

•Κατοχή GMAT (Graduate Management Admission Test) με χωριστή βαθμολογία verbal και quantitative.

Τα δικαιολογητικά αυτά πρέπει να κατατεθούν πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα. Δικαιολογητικά που ενδεχομένως καθυστερήσουν (π.χ. συστατικές επιστολές, αποτελέσματα TOEFK, GMAT) μπορούν να υποβληθούν στις Γραμματείς μέχρι και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2004.

Πρόσθετες πληροφορίες καθώς και τα απαιτούμενα έντυπα παρέχονται από τη Γραμματεία της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και από τις γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών ΟΠΑ καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://simor.mech.ntua.gr/athensmba.

Επιλογή

Η επιλογή των φοιτητών γίνεται από Επιτροπή Επιλογής που απαρτίζεται από διδάσκοντες και των δύο Ιδρυμάτων, η εισήγηση της οποίας επικυρώνεται από το όργανο διοίκησης του Προγράμματος που είναι η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (ΕΔΕ). Από τους υποψήφιους που θα ξεχωρίσουν κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών, θα κληθεί αριθμός τουλάχιστον διπλάσιος του αριθμού των εισακτέων σε προσωπική συνέντευξη , η οποία θα συνεκτιμηθεί στην τελική επιλογή. Τα αποτελέσματα της επιλογής θα γνωστοποιηθούν μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2004.

Τα μαθήματα του Ακαδημαϊκού Έτους 2004-2005 αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2004.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.