Μεγαλες προσδοκιες για τον Νεο Αναπτυξιακο νομο στην ΑΜΘ

Ενημέρωση για τις νέες δυνατότητες στην Κομοτηνή παρουσία του Σταύρου Καλαφάτη

Την πεποίθηση ότι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα δώσει μια νέα ώθηση στην επιχειρηματικότητα στη Ροδόπη και όλη την ΑΜΘ, εξέφρασε από την Κομοτηνή ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης βρέθηκε στην Κομοτηνή για την Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ΥΠΕΣ και ΠΑΜΘ, με θέμα «Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη», με πρόθεση να φέρει φορείς και επιχειρήσεις κοντά στο νέο αναπτυξιακό νόμο, να παρουσιάσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται, και να αναλύσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την λειτουργία αυτού που χαρακτήρισε ως πολύ χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο.

Δίπλα στον κόσμο της παραγωγής

«Στεκόμαστε δίπλα στον κόσμο της δημιουργίας, της παραγωγής, τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας» ανέφερε ο Υφυπουργός, για αυτό και σε συνεργασία με τις Περιφέρειες διοργανώνουν μια σειρά ημερίδων, όπως αυτή  της Τετάρτης, ώστε να παρουσιάσουν τον νέο Νόμο, να ακούσουν τις απορίες, και να απαντήσουν στις απορίες που θα τους τεθούν.

Αυτή τη στιγμή, τόνισε, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τρέχουν πολλαπλά προγράμματα χρηματοδότησης πέρα του αναπτυξιακού νόμου, όπως το ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 70 δις ευρώ, τα οποία στοχεύουν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο Αναπτυξιακός νόμος δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στη Θράκη, και αισιοδοξούν πως μετά από δυόμιση δύσκολα χρόνια ταλαιπωρίας λόγω της πανδημίας, η Ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, με στοχευμένες παρεμβάσεις και αξιοποίηση μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζονται και στην περιοχή.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε και στην έμφαση που έχει δοθεί στην Αλεξανδρούπολη και την μετεξέλιξή της, όπως ανέφερε, σε αναπτυξιακό πυλώνα για την ευρύτερη περιοχή τόσο της Θράκης, όσο και της Μακεδονίας.

Βασική προτεραιότητα της ΠΑΜΘ η στήριξη της επιχειρηματικότητας

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος τόνισε πως η  στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου της Περιφέρειας για την ανάπτυξη. Ήδη διαθέτουν σημαντικούς πόρους τόσο από το ΕΣΠΑ, αλλά και μέσω του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, μέσω του οποίου έχει υποβληθεί τα τελευταία δύο χρόνια ένας σημαντικός αριθμός επενδυτικών σχεδίων, για τα οποία αναμένουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Όμως πλέον αρχίζει να εφαρμόζεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ένα θέμα το οποίο είναι υψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης, με σημαντικές επενδύσεις στην χώρα και την περιοχή, με τον κ. Μέτιο να εκτιμά πως από εδώ και πέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Άλλωστε πιστεύει πως η ανάπτυξη μπορεί να έρθει στην περιοχή μόνο μέσα από τη στήριξη  της επιχειρηματικότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.