Με «γευσεις» Ορεστιαδας ο μεγαλος τελικος γυναικειας επιχειρηματικοτητας στην αγροδιατροφη Empowering Women Agripreneurs

Τα προϊόντα του «Οικοτεχνείο Θεράπειον» και των Δήμητρα Μαντζιούρα και Αντωνία Καρακούσογλου βρέθηκαν στην 2η θέση

Ένα «ταξίδι» έξι μηνών προετοιμασίας, συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης, στο πλαίσιο του προγράμματος Empowering Women in Agrifood (EWA), έφτασε στο τέλος του, με την ανάδειξη δύο νικητριών που έλαβαν χρηματοδότηση συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Η τελευταία φάση του επιταχυντή ιδεών (early-stage idea) Empowering Women Agripreneurs (EWA),ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου αναδεικνύοντας δύο νικήτριες οι οποίες θα λάβουν χρηματοδότηση συνολικής αξίας 15.000 ευρώ. Την πρώτη θέση και το έπαθλο των 10.000 ευρώ κατέλαβε η VerdeCube, με την Δάφνη Αυγουστάκη και το προϊόν τους για “Vertical Farming”, ενώ στην δεύτερη θέση, κερδίζοντας 5.000 ευρώ αναδείχθηκε το «Οικοτεχνείο Θεράπειον», που εκπροσωπήθηκε από τις Δήμητρα Μαντζιούρα και Αντωνία Καρακούσογλου με αυθεντικά παραδοσιακά χειροποίητα ελληνικά προϊόντα με πρώτες ύλες από το χωράφι και χωρίς συντηρητικά που εδρεύει στην Ορεστιάδα.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας- Τομέας Τροφίμων ΕΙΤ Food και τους  Industry Disruptors – Game Changers, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Future Agro Challenge και τον Οργανισμό ««Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ανάδειξη καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα του τροφίμου και της αγροτικής παραγωγής με παράλληλη ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο. Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, όλες οι συμμετέχουσες εφοδιάστηκαν με τις απαιτούμενες γνώσεις και αυτοπεποίθηση ώστε να εκκινήσουν με επιτυχία την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Μεγάλες οι ευκαιρίες για τις συμμετέχουσες

Στο ταξίδι αυτό είχαν την υποστήριξη εννέα επιτυχημένων γυναικών του κλάδου, οι οποίες λειτούργησαν ως μέντορες και μοιράστηκαν την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους. Την ευθύνη επιλογής των μεντόρων ανά συμμετέχουσα και την επίβλεψη  σε κάθε στάδιο της ομαλής διεξαγωγής της καθοδήγησης, με βάση το προφίλ και τις ανάγκες της κάθε συμμετέχουσας, ανέλαβε ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Ταυτόχρονα, με στόχο να παρουσιαστούν βέλτιστα παραδείγματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, o oργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» σε συνεργασία με τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) διοργάνωσαν ημερίδες για την ανάδειξη καλών επιχειρηματικών πρακτικών στον τομέα της αγροδιατροφής.

Έπειτα από έξι μήνες προετοιμασίας, συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης οι εννέα συμμετέχουσες παρουσίασαν τις ιδέες τους σε διακεκριμένους επαγγελματίες και επιστήμονες του κλάδου. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν: η CEO Navigator Shipping Consultants Ltd, κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, η Project Manager & Financial Analyst του Envolve Entrepreneurship, κυρία Μαρία Γαβριέλα Αναγνωστοπούλου, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Θωμάς Μπαρτζάνας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.