Με 7 γραμματεις ενισχυονται τα δικαστηρια της Ροδοπης

Επί του «πιεστηρίου» η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωσή τους

Μετά από πολύ καιρό αναμονής η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στα δικαστήρια της χώρας βρίσκεται στο πιεστήριο του Εθνικού Τυπογραφείου. Ειδικότερα σύμφωνα με την αναλυτική κατανομή των 680 κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων που παρουσιάζουν τα dikaiologitika.gr  οι θέσεις θα αφορούν τους κλάδους Γραμματέων (κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ), Επιμελητών Δικαστηρίων (κατηγορίας ΥΕ) και Πληροφορικής (κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ).
 
Από τις παραπάνω θέσεις, οι 10 θέσεις του κλάδου ΔΕ Γραμματέων έχουν ήδη πληρωθεί από επιτυχόντες προηγούμενου διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με  απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η προκήρυξη των παραπάνω θέσεων έχει ήδη εγκριθεί από 28-12-2015 με απόφαση της επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 και θα  εκδοθεί το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κατανομή.
 
Παράλληλα με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, καθορίστηκε ο αριθμός και έγινε η κατανομή των θέσεων που πληρούνται από «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ (Ν.2643/1998) και αριθμεί σε 48. 

Η κατανομή των θέσεων στα δικαστήρια της ΑΜΘ 

Για την ΑΜΘ δεν προβλέπονται θέσεις για τους κλάδους των δικαστικών επιμελητών και πληροφορικής με την κατανομή των θέσεων να περιορίζεται μόνο στον κλάδο των δικαστικών γραμματέων. Πιο συγκεκριμένα στην ΑΜΘ η κατανομή των θέσεων ανά αριθμό ατόμων κατά ειδικότητα έχει ως εξής:
 

Δικαστήριο ΠΕ (437) ΔΕ (130)
Πρωτοδικείο Ροδόπης 3 1
Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης 1 1
Ειρηνοδικείο Κομοτηνής 1
Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης 2
Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης 1
Πρωτοδικείο Καβάλας 2 1
Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας 1
Πρωτοδικείο Ξάνθης 3
Πρωτοδικείο Ορεστιάδας 1
Διοικητικό πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης 1 1

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.