Λ. Αυγενακης: Τα μετρα στηριξης που λαβαμε για τους παραγωγους της Θεσσαλιας θα ισχυσουν και για τον Εβρο

Υψηλότερες τιμές αποζημιώσεων - Δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και δωρεάν ανακατασκευή στάβλων

Την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν για τους αγρότες της Θεσσαλίας και για τους αγρότες του Έβρου που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως είπε ο υπουργός, το ύψος των αποζημιώσεων ανά προϊόν θα είναι ταυτόσημο με εκείνο της Θεσσαλίας, ενώ και εκείνοι που δεν ήταν υποχρεωμένοι να ασφαλισθούν στον ΕΛΓΑ θα λάβουν αποζημιώσεις μέσω του Γεωργικού Αποθεματικού, ενώ θα ισχύσει και στην περίπτωση του Έβρου το ακατάσχετο των αποζημιώσεων για τους πληγέντες. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, και στον Έβρο θα ενεργοποιηθεί το Μέτρο 5.2 για δωρεάν αντικατάσταση του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή- επίσης δωρεάν-  των σταβλικών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν νόμιμα.

Επί πλέον ο ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε την διαμόρφωση ρύθμισης για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες της Θεσσαλίας, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή σε συνεργασία με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.