Καθαρισμος στον διαυλο των αντλιων στον ποταμο Λισσο

Τροφοδοτούν τους ταμιευτήρες σε Νέο Σιδηροχώρι και Αδριανή

Προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού του διαύλου 150 μέτρων, από τον Ποταμό Λίσσο μέχρι τις αντλίες μέσα από τις οποίες τροφοδοτούνται οι δύο ταμιευτήρες της Αδριανής και του Νέου Σιδηροχωρίου, ώστε να αρχίζουν να γεμίζουν σιγά σιγά οι ταμιευτήρες σε Νέο Σιδηροχώρι και Αδριανή, από τους οποίους αρδεύονται περίπου 8.000 στρέμματα στη Ροδόπη.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα είχε γίνει συνάντηση στο Νέο Σιδηροχώρι με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Μανώλη Ταπατζά, όπου τέθηκε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα του καθαρισμού του καναλιού, ώστε να γεμίσουν οι ταμιευτήρες πριν την καλλιεργητική περίοδο.

Εδώ και αρκετές μέρες λοιπόν μπήκε συνεργείο που καθαρίζει τον δίαυλο, ώστε να μπορέσουν οι αντλίες, που και αυτές είναι κάποιας ηλικίας και λειτουργούν με αρκετά προβλήματα, να γεμίσουν τους ταμιευτήρες, που πριν από μερικές εβδομάδες ήταν εντελώς στεγνοί.

Φυσικά απομένουν πολλά να γίνουν ακόμη, μιας και από τους ταμιευτήρες, το νερό κατευθύνεται σε κανάλια, και καταλήγει τη λίμνη Μητρικού, με τα κανάλια να χρειάζονται εκβάθυνση, για να λειτουργήσουν κανονικά, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην ίδια τη λίμνη.

Παράλληλα μετά το πέρας της καλλιεργητικής περιόδου, η Αντιπεριφέρεια σχεδιάζει εργασίες εκβάθυνσης των ταμιευτήρων, ώστε να μπορούν αν εξυπηρετούν καλύτερα τους παραγωγούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.