Καλως ηλθατε στον “Κοσμο” των γευσεων!

Θα σας ξεναγήσουμε σε γευστικές προτάσεις απ’ όλο τον κόσμο, θα πάρετε ένα άρωμα από Ιταλία, θα γευτείτε κινέζικη κουζίνα, θα δοκιμάσετε σπέσιαλ και παραδοσικά πιάτα που το καθένα απ’ αυτά θα είναι και μία μικρή έκπληξη και θα σας προτείνουμε μενού για κάθε ώρα της ημέρας!
ΚΟΣΜΟΣ Bar-Restaurant!

Μακαρονάδα αγάπη μου!
Κοντεύει μεσημέρι και ώρα για lunch break. Μια που το σημείο συνάντησης είναι δεδομένο, σας προτείνουμε το μενού: Μακαρονάδες, κυρίες και κύριοι! Το καλύτερο πιάτο για μεσημεριανό brake. Στο ΚΟΣΜΟΣ Bar-Restaurant θα βρείτε γεύσεις και προτάσεις που θα συγκινήσουν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!
Όλες οι πάστες είναι εισαγωγής και οι συνταγές παραδοσιακές ιταλικές.
Ξεκινώντας από τις κλασικές, όπως η Ναπολιτέν με σως ντομάτας και η Καρμπονάρα με αυγό, φτάνουμε στην Κον κάρνε που είναι ταλιατέλα με κομματάκια φιλέτο μοσχαρίσιο, πιπεριές φρέσκες, βασιλικό και σως ντομάτας. Σας ανοίξαμε την όρεξη; Κρατηθείτε!
Μια υπέροχη επιλογή είναι οι μακαρονάδες με θαλασσινά: Ντι Μάρε, σπαγγέτι με γαρίδες, καλαμάρια, μύδια και σως ντομάτας και Νέρο ντι σέπια, μαύρο σπαγγέτι με σως ντομάτας και γαρίδες. Τρίτη και όχι τελευταία επιλογή, η Σαλμόνε, πορτοκαλί ταλιατέλες με γεύση σολομού, με καπνιστό σολομό, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνιθο, ντομάτα που σβήνει με βότκα!
Εάν τα θαλασσινά δεν είναι η πρώτη σας επιλογή δοκιμάστε τη Φούνγκο: καφέ ταλιατέλα με γεύση μανιτάρι, με προσούτο, σκόρδο, εστραγκόν και κρέμα γάλακτος… Τακόνι: δαντέλα ζυμαρικών με τέσσερα τυριά, Μπασίλικο: πράσινο λιγκουίνι με βασιλικό και παρμεζάνα. Κι αν θέλετε να “καίει” λίγο, τότε η πρόταση είναι Πεπεροτσίνο: λιγκουίνι με χταπόδι, φρέσκια ντομάτα και ελιές.
Όλες οι συνταγές είναι ιταλικές και το μυστικό του μάγειρα είναι ότι βάζει και λίγο σκόρδο!
Συνοδέψτε την πάστα της επιλογής σας με ένα ποτήρι κρασί από τις 70 και πλέον ετικέτες που διαθέτει η κάβα του καταστήματος.

Σαλάτες: για όσους προσέχουν τη γραμμή τους…
Για όσους προτιμούν να τρώνε ελαφρά προτείνουμε Σαλάτες! Μια πολύ “χορταστική” επιλογή, μια που οι σαλάτες του ΚΟΣΜΟΣ Bar-Restaurant, μπορούν άνετα να καλύψουν ένα γεύμα της ημέρας σας, και μπορείτε να τις συνοδέψετε με ένα πιάτο ορεκτικών.
Από την ποικιλία των γευστικών προτάσεων του καταλόγου, επιλέξαμε την Κόσμος: λάχανο, μαρούλι, καρότο, πιπεριές, φιλέτο κοτόπουλο, πάπρικα και σως βινεγκρέτ, την Σαλάτα με σπανάκι (φρέσκο σπανάκι, κρουτόν παρμεζάνας, μπέικον και σως από βαλσάμικο και μέλι), τη Μεντιτερανέ (ρόκα, σέλαρι, φοινόκιο, μοτσαρέλα και σάουερ σως) και τη Φάρμα (ρόκα, σέλινο, καρύδι, σταφίδα, παρμεζάνα και σως βινεγκρέτ). Εσείς αποφασίζετε!

Μεζεδάκια… η αχίλλειος πτέρνα των Ελλήνων
Τα ορεκτικά με τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε τις σαλάτες ή τα κύρια πιάτα σας, είναι πολλά και αξίζει να τα δοκιμάσετε όλα. Εμείς γοητευτήκαμε με τα Σωτέ μανιτάρια (φρέσκα μανιτάρια με λάδι ελιάς, σκόρδο και μυρωδικά) και όσο κι αν ανακρίναμε τον μάγειρα, δεν μας έδωσε τη συνταγή, γιατί ως γνωστόν, το μυστικό βρίσκεται στα μυρωδικά!
Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Σπρίνγκ ρόλς με γέμιση λαχανικών και σως από δαμάσκηνο και τις Γαρίδες αλά σεφ, με φρέσκο τυρί, φρέσκα μανιτάρια, πιπεριές και εστραγκόν! Θα μας θυμηθείτε!

Η μέρα φεύγει και η ώρα του δείπνου έρχεται…
Για να απολαύσετε ένα πλήρες δείπνο, εκτός από τα προαναφερθέντα στο ΚΟΣΜΟΣ Bar-Restaurant, θα βρείτε μια ποικιλία από κυρίως και σπέσιαλ πιάτα, που θα καλύψουν κάθε σας επιλογή.

Κυρίως πιάτα
Στα κυρίως πιάτα, θα βρείτε τις παραδοσιακές προτάσεις από φιλέτα και διάφορα κρεατικά στο γκριλ, όλα καλομαγειρεμένα και σερβιρισμένα με μεράκι και γούστο, αυτό όμως που μας εντυπωσίασε είναι το Σουβλάκι με τέσσερα διαφορετικά κρέατα: γαλοπούλα, ψαρονέφρι, φιλέτο μοσχαρίσιο και κοτόπουλο. Κάτι το διαφορετικό… Ιδιαίτερη επίσης επιλογή, το Γεμιστό μπιφτέκι με μπέικον και τυριά.

Σπέσιαλ πιάτα
Και φτάνουμε στα Σπέσιαλ πιάτα! Εάν επιμένετε στο φιλέτο οι επιλογές είναι εξαιρετικές: Φιλέτο με σως Μπεαρνέζ με πράσινη σάλτσα και εστραγκόν, Φιλέτο μαδέρα με κόκκινη σάλτσα και κρασί, Φιλέτο με σως πέπερ, Νιου Όρλεανς με κρεμμύδια και φρέσκα μανιτάρια σοταρισμένα και γαρνιρισμένα από πάνω, και το Φιλέτο καντόν, που είναι και η δική μας πρόταση. Ένα πιάτο με κομματάκια φιλέτου, μαριναρισμένο με σόγια, τσίντζερ και σουσάμι. Κινέζικη συνταγή που συνοδεύεται με ρύζι.
Πολύ καλή επίσης επιλογή είναι το Κοτόπουλο Πέστο, με πράσινη σως και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι το διαφορετικό, θα βρείτε εξειδικευμένα πιάτα με γαλοπούλα, στρουθοκάμηλο και καγκουρό.

Θαλασσινές λιχουδιές
Οι λάτρεις των θαλασσινών, εκτός από τα δύο ριζότα με θαλασσινά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν, Παέλια και Τζαμπαλάϊα, θα απολαύσουν τον υπέροχο ξιφία, το χταπόδι σχάρας, γαρίδες, καραβίδες και μύδια αχνιστά ή σαχανάκι και καλαμαράκια για να ολοκληρώσουν το μενού τους.

Για να συνοδέψετε το φαγητό σας, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κρασιών, μπύρες εισαγωγής και ελληνικές, και μεγάλη ποικιλία ποτών.
Και μετά το γεύμα ή το δείπνο σας, δεν θα αναρωτιέστε πού θα πάτε για καφέ! Θα απολαύσετε το εσπρέσσο σας ή όποιο καφέ προτιμάτε στο ΚΟΣΜΟΣ Bar-Restaurant!

Eλάτε λοιπόν στον “Κόσμο” των γεύσεων και ταξιδέψτε μαζί μας!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.