Η εντοπιοτητα επηρεαζει την προσληψη σε 75 θεσεις

Λήγει σήμερα η προθεσμία για χιλιάδες υποψηφίους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό 1Κ/2008 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ111/18-3-2008) για 257 θέσεις Γεωτεχνικών στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Η επαγγελματική εμπειρία αποτελεί το καθοριστικό προσόν του διαγωνισμού, ενώ σημαντική στάθμιση στην τελική μοριοδότηση έχουν προσόντα όπως οι άδειες άσκησης επαγγέλματος, η γνώση χειρισμού Η/Υ, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, αλλά και η εντοπιότητα.

Γνώσεις Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου πρέπει να διαθέτουν όλοι οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και ΤΕΙ που θα υποβάλλουν αιτήσεις και οι υποψήφιοι για τις δύο θέσεις ΔΕ Βοηθών Εργαστηρίων.

Επιπλέον, όλοι οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου για τις ειδικότητες Γεωλόγων, Γεωπόνων (ανεξαρτήτως ειδίκευσης), Δασολόγων Ιχθυολόγων και Κτηνιάτρων θα πρέπει να προσκομίσουν και τις αντίστοιχες άδειες άσκησης επαγγέλματος.

Οι υποψήφιοι για την ειδικότητα ΠΕ Θετικών Επιστημών θα πρέπει, επίσης, να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Γεωπόνου.

Η εντοπιότητα θα «παίξει» ρόλο για την πρόσληψη 75 ατόμων και, συγκεκριμένα, 43 πτυχιούχων Πανεπιστημίου, 24 πτυχιούχων ΤΕΙ και 8 διπλωματούχων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιμέρους προσόντα, τα οποία μπορούν να προσκομιστούν ως κύρια ή επικουρικά, θα αυξήσουν τον αριθμό των μορίων σε ορισμένες από τις ειδικότητες.

Πιο αναλυτικά, στην ειδικότητα ΠΕ Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και για μία από τις θέσεις που θα προκηρυχθούν θα ληφθούν υπόψη ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση έργων ενταγμένων σε κοινοτικά προγράμματα για δύο χρόνια.

Στην ίδια ειδικότητα (σε άλλη όμως θέση) θα μοριοδοτηθεί ως κύριο προσόν ο μεταπτυχιακός τίτλος στην ειδικότητα. 3

Επιπλέον, για την πρόσληψη 12 ατόμων από το σύνολο των θέσεων ΠΕ Κτηνιάτρων θα βαθμολογηθεί είτε ως κύριο είτε ως επικουρικό προσόν η εμπειρία ενός έτους ή έξι μηνών (μόνο επικουρικά) στον εντοπισμό, στη διερεύνηση και αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών.

Οι ειδικές θέσεις που προβλέπει η προκήρυξη ανέρχονται σε 80. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 51 θέσεις που θα καλυφθούν από πολύτεκνους ή τέκνα πολυτέκνων, 25 από τρίτεκνους ή τέκνα τριτέκνων και τέσσερις θέσεις που θα καλυφθούν από δύο Πόντιους και δύο ομογενείς του Νόμου 2790/2000.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.