Η COSMOTE εφερε πρωτη το 5G στην Ελλαδα

Σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps και η πληθυσμιακή κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021

Πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά, η COSMOTE εξελίσσει το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής της χώρας και φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, το 5G. Η εμπορική διάθεση του COSMOTE 5G ξεκίνησε ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις, ενώ θα επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps και η πληθυσμιακή κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021.

Η πλήρης ανάπτυξη των δυνατοτήτων του δικτύου 5G θα γίνει με την ενσωμάτωση του νέου φάσματος συχνοτήτων που απέκτησε η COSMOTE μέσα από τη δημοπρασία που διενήργησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος. Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G συσκευή που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Το 5G, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, είναι εδώ και το φέρνει πρώτη στην Ελλάδα η COSMOTE. Με το δίκτυο 5G κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς την Κοινωνία των Gigabit. Το COSMOTE 5G θα επεκτείνεται και θα βελτιώνεται συνεχώς, ενώ το νέο φάσμα συχνοτήτων θα μας βοηθήσει να “ξεδιπλώσουμε” τις απεριόριστες δυνατότητές του. Εξελίσσουμε σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στη χώρα, για να μπορούν αύριο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να κάνουν όλα όσα δεν είχαν ποτέ φανταστεί. Με την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».

5G: το μέλλον των τηλεπικοινωνιών

Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, με χαρακτηριστικά που καμία άλλη τεχνολογία δεν είχε έως σήμερα. Το 5G θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, με δυνατότητα εφαρμογής σε διάφορους τομείς όπως η βιομηχανία, η υγεία, οι μεταφορές, οι «έξυπνες» πόλεις, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cosmote.gr/5g

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.