Γενικη Γραμματεας του ΣΕΓΕ η Φελινα Καζακου

Το πρώτο μήνυμα αλλά και οι μελλοντικοί στόχοι της προέδρου του παραρτήματος ΑΜ-Θ του Συνδέσμου που πέτυχε την εκλογή της στα πανελλαδικά όργανα του

Στο νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και συγκεκριμένα στην θέση της Γενικής Γραμματέως τελεί πλέον η πρόεδρος του παραρτήματος Θράκης του ΣΕΓΕ, συμπολίτισσά μας κ.Φελίνα Καζάκου.

Η κ.Καζάκου συμμετείχε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετείχαν γυναίκες μέλη του Συνδέσμου απ’ όλη την Ελλάδα, και κατάφερε να «τερματίσει» σε μια από τις πρώτες θέσεις και σε επίπεδο ψήφων, ενώ στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν ανέλαβε την θέση της Γενικής Γραμματέως.

Σε ένα Δ.Σ. που χαρακτηρίζεται από την πολυμορφία και την ποικιλομορφία των μελών του, προεξάρχουσας την κ.Αποστολίνας Τσαλταμπάση, που ανανέωσε την θητεία της στην θέση της Προέδρου για τρίτη συνεχόμενη φορά, στοιχεία που αμφότερα ενισχύουν την ικανότητα του Συνδέσμου να προωθεί την επιχειρηματικότητα και την ισότητα των φύλων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 20 Ιουνίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η κ.Καζάκου χαρακτήρισε ως μεγάλη τιμή την εκλογή της, χαρακτηρίζοντάς την και ως ένα δείγμα εκτίμησης της προσπάθειας που κατέβαλε τα προηγούμενα χρόνια, στα όργανα και τις δράσεις του Συνδέσμου που οδήγησε και στην σύσταση, κατόπιν δικής της πρότασης, του παραρτήματος ΑΜ-Θ του Συνδέσμου.

Με «μπροστάρη» την συλλογικότητα

«Το γεγονός ότι βρέθηκα στη θέση αυτή, στις πρώτες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και στη σταυροδοσία για μένα σημαίνει πολλά, παράλληλα όμως το θεωρώ  πραγματικά ένα βάρος και μια μεγάλη μου υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες  αυτών  των γυναικών» ανέφερε η ίδια, ξεχωρίζοντας ως πρώτο και κύριο γνώμονα των όλων προσπαθειών την συλλογικότητα που τις χαρακτηρίζει. «Είμαι από τις γυναίκες και από τους ανθρώπους που πιστεύουν  στη συλλογικότητα, στην  ομαδικότητα, και στο ότι μέσα από αυτό μπορεί ο καθένας, αλλά και σαν κοινωνία να διαπρέψουμε» πρόσθεσε για να εκφράσει και τις ευχαριστίες της τόσο προς τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος όσο και από την πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Συνδέσμου ανά την Ελλάδα.

Ερωτηθείσα ως προς τη δράση του Συνδέσμου, αυτό που έσπευσε η ίδια να ξεκαθαρίσει είναι πως «εμείς δεν διακρίνουμε την γυναικεία επιχειρηματικότητα από το εύρος  της επιχειρηματικότητας, αλλά εκείνο που τονίζουμε μέσα από την προσπάθειά μας είναι ότι όλες οι γυναίκες μέσα  από μια επιχειρηματική δράση, μπορούν πραγματικά να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην οικονομία της χώρας,  πόσο μάλλον στην οικονομία της περιοχής».

«Τόσο στην περιοχή  μας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης, γενικότερα και σε όλη την Ελλάδα, δραστηριοποιούνται πολλές φορές γυναίκες οι οποίες είναι πολύ χαρισματικές, στις οποίες όμως δεν δίνεται η δυνατότητα να  εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα, να την κάνουν πράξη και αυτή να μετουσιωθεί σε οικονομία» πρόσθεσε για να εξηγήσει πως αυτή ακριβώς είναι και η προσωπική της δέσμευση,  ήτοι η υποστήριξη γυναικών που επιθυμούν να κάνουν την ιδέα τους επιχείρηση.

Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή όπως εξήγησε τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην περιοχή μας, ειδικά αυτά που αφορούν στη δημιουργία της δεύτερης ενεργειακής κοινότητας στην περιοχή, πρωτοβουλία που ανέλαβε η διοίκηση και  προσωπικά η  πρόεδρος του ΣΕΓΕ και σήμερα ως ιδέα βρίσκεται σε στάδιο ωρίμανσης.

Τριήμερο επιχειρηματικό event στα τέλη του Σεπτέμβρη

Η ίδια προανήγγειλε και την διοργάνωση ενός event επιχειρηματικού χαρακτήρα που είχε αναβληθεί το περασμένο Καλοκαίρι λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών σε Έβρο και Ροδόπη, τον προσεχή Σεπτέμβρη στην περιοχή, που θα στρέψει τα φώτα στην τέχνη, τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα, κι τον τρόπο που αμφότερα μπορούν από κοινού να εξελιχθούν στο επιχειρείν με λαμπρά παραδείγματα από γυναίκες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σε προσωπικό, τέλος, επίπεδο όπως τόνισε μετά και την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Χριστόδουλο Τοψίδη, εργάζεται ήδη προς την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την χρηματοδότηση ατομικών αλλά και ομαδικών συλλόγων και φορέων γυναικών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, την παρουσία των οποίων επιδιώκουν να ενισχύσουν, βοηθώντας τόσο στην εξωστρέφειά και την προβολή των προϊόντων τους όσο και στην εξέλιξη τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.