Γενικη απεργια για τις 16 Μαρτιου κηρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής στις 12.00 το μεσημέρι

24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία για τους εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, για την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Στην Κομοτηνή το ραντεβού της νέας κινητοποίησης δίνεται για τις 12.00 το μεσημέρι, με σημείο συγκέντρωσης την Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Σε μήνυμά της η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους στη συγκέντρωση τονίζοντας πως «όλα τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών βιώνουμε τη  διάλυση του Δημόσιου Τομέα και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον Ιδιωτικό τομέα. Η τραγωδία στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των πολιτικών, που δεν νοιάζονται για την υγεία και την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, αλλά μόνο για την περικοπή δαπανών και για κέρδη σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «το έχουμε δει επανειλημμένα όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, όμως με τα Τέμπη, πλέον το ποτήρι ξεχείλισε, διότι παρά τις μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις κάθε φορά των Κυβερνήσεων, ότι δεν θα ζήσουμε άλλες καταστροφές και τραγωδίες, δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώνεται».

«Δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη τραγωδία, κανένα άλλο έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφτεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή! Στις 16 Μάρτη δεν πρέπει να λείψει κανείς!» επισημαίνει κλείνοντας η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

ΓΣΕΕ: «Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος»

Από την πλευρά της η ΓΣΣΕ σημειώνει πως «για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών».

Για τη Συνομοσπονδία τα βασικά τρία ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα είναι τα εξής: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

«Ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί να είναι ένα μεταφορικό μέσο με εξόχως ταξικά χαρακτηριστικά. Επί το πλείστον εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών ανθρώπων με τα χαμηλά ή και ανύπαρκτα εισοδήματα. Η πολιτεία αν μη τι άλλο οφείλει να διασφαλίσει τα στοιχειώδη. Ασφάλεια στις μετακινήσεις και ποιότητα υπηρεσιών» τονίζει η ΓΣΕΕ κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.