Final event και συνεντευξη τυπου στο πλαισιο του εργου FLOOD SHIELD

«Κοινή διακυβέρνηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας στη διασυνοριακή περιοχή Αξιού/Vardar»

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (Α.Δ.Μ-Θ)(επικεφαλής εταίρος) θα υλοποιήσει με τη συμμετοχή όλων των εταίρων το Τελικό συνέδριο (Finalevent)την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 09.45 στο πλαίσιο του έργου «Κοινή διακυβέρνηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας στη διασυνοριακή περιοχή Αξιού/Vardar» και ακρωνύμιο «FLOOD SHIELD» του Προγράμματος Interreg IPA CBC Greece – Republic of North Macedonia.με στόχο την ανάδειξη τωναποτελεσμάτων του έργου καιτην παρακαταθήκη που θα αφήσειστη διασυνοριακή περιοχή της λεκάνης απορροής του Αξιού/Vardar. Σημειώνεται ότι του τελικού συνεδρίου θα έχουν προηγηθεί η Τελική συνάντηση εποπτείας (Final Project meeting) και η 4η συνάντηση της Ομάδας Κοινής Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (4th JFRM Groupmeeting) την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου.

Οι συναντήσειςκαι το συνέδριο θα πραγματοποιηθούνυβριδικά, δια ζώσης στη Θεσσαλονίκη, στο SpaceLab(Διεύθυνση:Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη 546 29) και διαδικτυακά μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμουhttps://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_OGZjMTJmNmUtYjNlOS00YjJjLTkyMmItYjk5NDY0NzExMWI2%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%228eea8e8d-c86a-4e2b-8a60-5ab2e1567175%22%2c%22Oid%22%3a%22921b11d3-e1d6-471f-9f99-2bcdf75b73fb%22%7d.

Σκοπός της Τελικής συνάντησηςείναι να συζητηθούν τα αποτελέσματα του έργου, οι στόχοι που τέθηκαν και η προστιθέμενη αξία για τη διασυνοριακή περιοχή. Αναλυτικότερα, κάθε εταίρος αναμένεται να παρουσιάσει την εμπειρία του, τα βασικότερα επιτεύγματα του φορέα του, τυχόν δυσκολίες και προκλήσεις και βέβαια τη σημασία του έργου και το όφελός του για τη διασυνοριακή περιοχή. Μέσα από την εκδήλωση θα αναδειχθούν επίσης δυνατότητες και ευκαιρίες για το μέλλον της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στηνκοινή διακυβέρνηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας.

Της τελικής εκδήλωσης θα προηγηθεί συνέντευξη τύπου (κλειστή εκδήλωση), όπου πέρα από μια σύνοψη των αποτελεσμάτων του έργου, έμφαση θα δοθεί στο ρόλο των εθελοντών στο πλαίσιο της διαχείρισης πλημμυρών και τρόπους ενθάρρυνσης και προώθησης του εθελοντισμού.

Για τις δράσεις του έργου FLOODSHIELDμπορείτε να ενημερώνεστε από το siteτι έργου www.floodshield.eu, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @Floodshield.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.