Ετσι θα λειτουργησει η εστιαση απο τις 3 Μαιου

Οι αποστάσεις στα τραπέζια και οι κανόνες λειτουργίας

Τα μέτρα που θα ισχύσουν για το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου γνωστοποίησε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής ο  Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως είπε η έναρξη λειτουργίας θα γίνει μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υποχρεωτική πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

Επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών και μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι. Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια διαμορφώνονται ανάλογα με τη διάταξη σε 90cm, 1,2 m και 1,8m κατά περίπτωση. Επίσης επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 m για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Επίσης θα πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή πελατών στα τραπέζια ενώ υποχρεωτική είναι η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Οι ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν

Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης που θα ανοίξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι όσες έχουν ως κύριο ΚΑΔ τους εξής κωδικούς:

Επιχειρήσεις που λειτουργούς υπό τον ΚΑΔ 65.10

Υπηρεσίας που παρέχονται από αναψυκτήριο: ΚΑΔ 56.30.10.03

Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια: ΚΑΔ 56.30.10.06

Υπηρεσίες καφετέριας: ΚΑΔ 56.30.10.07

Υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακά καφενείο: ΚΑΔ 56.30.10.14

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.