Εστιατοριο «Πρασινη Πιπερια» στην Κομοτηνη

Η ελληνική κουζίνα είναι πασίγνωστη για τη μεγάλη ποικιλία γεύσεων και τα υγιεινά και μεγάλης διατροφικής αξίας υλικά. Έχοντας επίκεντρο αυτό πριν από επτά περίπου μήνες επί της οδού Ορφέως ο Κώστας Κοκκινίδης, με πολύ μεράκι και αγάπη, δημιούργησε το εστιατόριο «Κόκκινη Πιπεριά» στο οποίο ο καθένας έχει την ευκαιρία να απολαύσει καλομαγειρεμένα φαγητά με φρέσκα υλικά πρώτης ποιότητας.
Ένας ιδιαίτερα όμορφος χώρος, που δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα μέχρι σήμερα ξέραμε για τα κλασικά εστιατόρια.

 

Το απαλό πράσινο χρώμα δεσπόζει παντού ξεκουράζοντας το μάτι του πελάτη κι επισκέπτη. Όμορφη πρωτότυπη διακόσμηση δια χειρός του κ. Νικάκη προσδίδουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στο χώρο. Βέβαια, η προσοχή εστιάζεται στα καλομαγειρεμένα φαγητά που ποικίλουν μέρα με τη μέρα.

 

Όσοι βρεθείτε εκεί, θα πρέπει πρώτα να περάσετε από τη «βιτρίνα» της κουζίνας και κατόπιν να επιλέξετε το πιάτο που προτιμάτε. Κάθε μέρα, θα βρείτε μαγειρευτά φαγητά, κουζίνας ή φούρνου, λαδερά και θα ζήσετε μοναδικές γευστικές στιγμές που θα σας ξετρελάνουν.

 

Ο Κώστας Κοκκινίδης δούλευε από δεκατριών ετών σερβιτόρος σε εστιατόρια και ταβέρνες. «Αδυναμία μου μεγάλη ήταν το εστιατόρια και η ταβέρνα και κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου. Έτσι ξεκίνησα με την ταβέρνα «Κόκκινη Πιπεριά» την οποία όταν την πήρα ήταν «ισοπεδωμένη». Ξεκίνησα με τη γυναίκα μου να δουλεύουμε και σήμερα το μαγαζί το συγκεκριμένο έχει δεκατρία άτομα προσωπικό. Ό,τι δημιουργήσαμε έγινε με πολύ κόπο», τονίζει.

 

Πριν από εφτά μήνες ξεκίνησε την λειτουργία κεντρικού εστιατορίου το οποίο και ονόμασε «Πράσινη Πιπεριά», διότι, όπως λέει και ο ίδιος, «κόκκινη και πράσινη πιπεριά είναι αδερφάκια». Η επιλογή του αυτή είχε να κάνει με την άποψη «ότι έλειπε από την αγορά της πόλης ένα εστιατόριο με μαγειρεμένα φαγητά που να λειτουργεί και ως delivery». Σε αυτό μαγειρεύει η αδελφή του και μάλιστα με παραδοσιακά υλικά, όπως και ο τρόπος μαγειρέματος είναι παραδοσιακός. «Κάνουμε ελάχιστα σε γκουρμέ κουζίνα. Στην αρχή ξεκινήσαμε με κάποια πιάτα γκουρμέ, αλλά δεν είχαν απήχηση στο κοινό. Ο κόσμος προτιμά τα παραδοσιακά μαγειρεμένα φαγητά και ειδικότερα οι φοιτητές προτιμούν ό,τι έχει σχέση με κρέμα γάλακτος, η οποία σαφώς και δεν ανήκει στην ελληνική κουζίνα, αλλά την προτιμούν».

 

Όλα τα φαγητά προτιμώνται και κυρίως δουλεύουν με πακέτο. Το μενού καθορίζεται ανάλογα με την εποχή. Έτσι τώρα το καλοκαίρι τα πιάτα είναι περισσότερο ελαφριά και κάθε μέρα υπάρχει και διαφορετικό φαγητό. Όπως σημειώνει ο κ. Κοκκινίδης «το 80% των φοιτητών προτιμά σνίτσελ, ενώ κυρίως πελάτισσες είναι οι εργαζόμενες γυναίκες».

 

Η οικονομική κρίση χτύπησε την αγορά. «Περισσότερο όμως χτύπησε στην ταβέρνα, όπου μειώθηκαν τα φαγητά και τα ποτά. Αν ήταν να πάρει πέντε μεζέδες, θα πάρει δύο. Εδώ στο εστιατόριο θα πάρει το φαγητό και ένα νερό και όχι μεζέδες, όπως παλιά».

 

Σημειωτέον ότι το εστιατόριο λειτουργεί δώδεκα ώρες. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. «Οι ώρες αιχμής είναι το μεσημέρι μέχρι και τις πέντε το απόγευμα».

 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο προτιμάται από το κοινό. Το φιλικό και όμορφο περιβάλλον, αλλά κυρίως τα καλομαγειρεμένα φαγητά ενθουσιάζουν τους πελάτες. Και όσοι δεν το έχετε επισκεφθεί αξίζει να το επισκεφθείτε και να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ του…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.