Ερχονται 2.000 προσληψεις ΟΒΑ στις Ενοπλες Δυναμεις

Η κατανομή

Στις 2.000 καθορίζονται οι προσλήψεις οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) που θα προκηρύξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον αριθμό των ανακατατασσομένων οπλιτών και επανακατατασσομένων εφέδρων για βραχεία περίοδο που θα στελεχώσουν με νέα προκήρυξη τις Ένοπλες Δυνάμεις προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την απόφαση κατά το έτος 2020 και για βραχεία περίοδο έως τριών (3) ετών, η κατανομή ορίζεται ως εξής:

– Χίλιοι διακόσιοι για τον Στρατό Ξηράς.
– Τετρακόσιοι για το Πολεμικό Ναυτικό.
– Τετρακόσιοι για την Πολεμική Αεροπορία.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Για την επιλογή των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών Δυνάµεων προτιμώνται αρχικά όσοι εκπληρώνουν ή εκπλήρωσαν τη στρατεύσιµη στρατιωτική τους υποχρέωση στις Ειδικές ∆υνάµεις, έναντι όσων την εκπληρώνουν ή την εκπλήρωσαν σε άλλον Κλάδο των Ενόπλων ∆υνάµεων ή σε άλλο Όπλο – Σώµατου Στρατού Ξηράς (ΣΞ), εφόσον επιτύχουν τα παραδεκτά όρια των αθλητικών δοκιµασιών.

Οι οπλίτες και οι έφεδροι, που επιθυμούν ανακατάταξη ή ανακατάταξη αντίστοιχα, πρέπει να πληρούν σωρευτικά, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αρχικά αναληφθείσα υποχρέωση, τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
β. Να µην έχουν συµπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους, σύµφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νοµοθεσίας.

Ειδικότερα, το ως άνω όριο ηλικίας µειώνεται κατά 3 έτη, για όσους επιθυµούν να υπηρετήσουν ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών ∆υνάµεων(Ε∆) – Οµάδων Υποβρυχίων Καταστροφών(ΟΥΚ).

– Να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύµφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωµατικής ικανότητας των στρατευσίµων.

Ειδικά, οι υποψήφιοι για Ειδικές ∆υνάµεις-Οµάδες Υποβρυχίων Καταστροφών να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1).

– Να έχουν ανάστηµα τουλάχιστον ενός µέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60 µ.).

– Να µην έχουν καταδικαστεί για κακούργηµα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώµοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταµήνυση, συκοφαντική δυσφήµιση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκληµα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονοµικήςεκµετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νοµοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεµπορίας, όπλων, πυροµαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκληµα του στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.