Επιτυχημενο το Συνεδριο «Επιχειρηματικοτητα και Νομικος Κοσμος» που διοργανωσε η ELSA Komotini

Έριξε φως στη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και νομικού κόσμου

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφέρειας Ενότητας Ροδόπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Τμήματος Κομοτηνής, γνωστή και ως ELSA Komotini, διοργάνωσε Συνέδριο με θεματική «Επιχειρηματικότητα και νομικός κόσμος».

Η ELSA (European Law Students’ Association) είναι διεθνής, ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική και μη πολιτική Ένωση, η οποία απευθύνεται σε φοιτητές Νομικής, ασκούμενους και νέους δικηγόρους έως 30 ετών. Λειτουργεί σε 43 χώρες του κόσμου, με δράση που εκτείνεται σε περισσότερα από 430 πανεπιστήμια σε ολόκληρη την Ευρώπη και στελεχώνεται από περίπου 60.000 μέλη.

Η ELSA στην Ελλάδα δραστηριοποιείται σε 3 τοπικά Σωματεία, με έδρα τις τρεις Νομικές Σχολές, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, και αποτελεί την μεγαλύτερη ένωση φοιτητών Νομικής και νέων νομικών της χώρας. Η ELSA Komotini έχει έδρα τη Νομική Σχολή Δ.Π.Θ. και περισσότερα από 200 μέλη.

Το νομικό πλαίσιο γύρω από τις επιχειρήσεις είναι δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο. Οι επιχειρηματίες πρέπει να παρακολουθούν τις νέες νομοθετικές αλλαγές που επηρεάζουν τον τομέα τους. Ταυτόχρονα, η διατήρηση ενός ενημερωμένου νομικού περιβάλλοντος είναι ουσιώδης για την επιτυχία, την σταθερότητα και την διάρκεια της επιχείρησης. Η σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και νομικού κόσμου αποτελεί κρίσιμο κομμάτι της επιτυχίας ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος ολοένα και περισσότερο. Ο στόχος λοιπόν του συνεδρίου, δεν ήταν άλλος από την ενημέρωση του νομικού φοιτητικού κοινού σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και ευρύτερα η προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων.

Το Συνέδριο έφερε Αιγίδες από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣYΝΕ), τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (Academy of Entrepreneurship) και τον Εκπαιδευτικό Σύνδεσμο Αθηνών «Ήφαιστος».

Καταξιωμένοι νομικοί, καθηγητές, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Ο κύριος Γεώργιος Φυτιανός, Sustainability Manager της κατασκευαστικής εταιρίας ALUMIL παρέθεσε εισήγησή που αφορούσε τα κριτήρια ESG (Environmental Social Governance) και την εφαρμογή τους στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η κυρία Σύλβια Σταυρίδου, δικηγόρος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο ΔΠΘ έδωσε ομιλία που αφορούσε το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η κυρία Νανά Ζυγούρα, Σύμβουλος και εκπαιδεύτρια Επιχειρηματικής ανάπτυξής και Marketing μίλησε σχετικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και τη διαχείριση των κινδύνων σε μια επιχείρηση.

Ο κύριος Μιχάλης Μήττας, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο συνέδριο με θεματική της ομιλίας του να αποτελούν οι επιδράσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συμμετείχε η κυρία Φελίνα Καζάκου Βρούζου, Σύμβουλος επιχειρήσεων της Ad Strategy και επικεφαλής του παραρτήματος ΑΜΘ της ΣΕΓΕ. Θέμα της εισήγησής της ήταν οι προοπτικές της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και ο ρόλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος.

Επίσης ο κύριος Περικλής Γκόγκα, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικό Επιστημών στο ΔΠΘ, μίλησε για τους σύγχρονους ελληνικούς μύθους και τον τεμπέλη εγκέφαλο. Τέλος, η κυρία Μαρίνα Παυλίδου, δικηγόρος του δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, ανέπτυξε στην εισήγησή της, τους κώδικες δεοντολογίας στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων.

Το συνέδριο χορήγησαν ο «Φούρνος του Παππού», το «Ζαχαροπλαστείο Ντίνος», το κατάστημα «Ισαακίδης», αλλά και ο σταθερός συνεργάτης της ELSA Komotini όλα αυτά τα χρόνια, τα «Coffee Island» Κομοτηνής.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν πάνω από 70 φοιτητές της Νομικής του ΔΠΘ, ενώ τη διοργάνωσή του είχε αναλάβει αποκλειστικά η ELSA Komotini και υπεύθυνη αυτού ήταν η Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων του σωματείου για αυτή τη χρονιά, Αδαμαντία Λώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.