«Επιστρεφουν» στο πετρελαιο για τη θερμανση τους οι Ροδοπιτες

1,40 έως 1,42 ευρώ η μέση τιμή του λίτρου στην Ροδόπη

Την ικανοποίηση των πρατηριούχων από τις παραγγελίες εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Ροδόπης Χρήστος Ταπατζάς

«Φουλάρουν» τις δεξαμενές πετρελαίου τους οι Ροδοπίτες από την περασμένη Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η διανομή.

Οι αυξημένες επιδοτήσεις από πλευράς του κράτους που αναμένονται φέτος, οι εκπτώσεις των εταιριών διύλισης που δόθηκαν την τελευταία στιγμή, η αισθητή στην Βόρεια Ελλάδα πτώση της θερμοκρασίας αλλά και η αβεβαιότητα για τις τιμές που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οδηγούν τους πολίτες στο να προμηθευτούν άμεσα τις απαιτούμενες για το πρώτο τουλάχιστον διάστημα, ποσότητες για την θέρμανσή τους.

Η αυξημένη κίνηση φέρνει χαμόγελα ικανοποίησης και στους πρατηριούχους οι οποίοι μάλιστα όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ροδόπης κ. Χρήστος Ταπατζάς βλέπουν και το  πελατολόγιό τους να αυξάνεται από την «επιστροφή» πολιτών που τα τελευταία χρόνια είχαν στραφεί σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης όπως τα ξύλα και το πέλλετ.

«Βλέπουμε ξανά κόσμο να γυρίζει πίσω στο πετρέλαιο γεγονός πολύ ευχάριστο για εμάς» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για ικανοποιητική κίνηση η οποία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Έκαναν οικονομίες και «φουλάρουν»

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυτήν την στιγμή στην Ροδόπη κυμαίνεται περίπου στο 1,40. – 1,42 ευρώ το λίτρο ανάλογα με την ποσότητα που αγοράζει καθένας, με τον κ.Ταπατζά να υπογραμμίζει πως δεν είναι λίγοι όσοι, υπό τον φόβο του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, προνόησαν «έκαναν οικονομίες» και βρίσκονται σήμερα σε θέση να φουλάρουν τις δεξαμενές τους.

Ο ίδιος ευχήθηκε η συνέχεια να είναι ανάλογη της εκκίνησης τονίζοντας πως σε περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα, λόγω και των καιρικών συνθηκών, οι υφιστάμενες ποσότητες που προμηθεύονται οι πολίτες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών για το σύνολο των χειμερινών μηνών.

Επιστρέφει η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης;

Κληθείς να σχολιάσει την φημολογία που θέλει το κυβερνητικό επιτελείο να μελετά επαναφορά και της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του οποίου «σπάει» ρεκόρ καθημερινά ο κ.Ταπατζάς επιβεβαίωσε πως όντως υπάρχει αυτή η πληροφορία και μάλιστα αφορά σε επιδότηση 0,25 ευρώ το λίτρο από τις αρχές Νοεμβρίου. «Εφόσον τα σενάρια αυτά ικανοποιηθούν εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα χαιρετίσουμε την προσπάθεια αυτή, γιατί είμαστε σε μία περίοδο με ιδιαίτερες απαιτήσεις ειδικά σε τομείς όπως ο πρωτογενής η αύξηση του κόστους στον οποίο όπως αντιλαμβάνεστε συμπαρασύρει μια σειρά προϊόντων της καθημερινότητας των πολιτών συνολικά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.