Ενταση στο κτηριο της Περιφερειας ΑΜΘ μετα την προσπαθεια των αγροτων να προχωρησουν σε συμβολικη καταληψη

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέτρεψαν την είσοδο∙ παραμένουν τα τρακτέρ έξω από την Περιφέρεια

Να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή, προσπάθησαν νωρίς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου οι αγρότες της Ροδόπης, των οποίων τα τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα έξω από αυτό, από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από το κόστος παραγωγής και τα προβλήματα στις πληρωμές της νέας ΚΑΠ, μέχρι τα τοπικά ζητήματα που αφορούν τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα σχέδια βελτίωσης και άλλα.

Το βράδυ της Κυριακής 28 Ιανουαρίου οι αγρότες έκλεισαν την είσοδο την Περιφέρειας με μπάλες από άχυρο, και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας την επόμενη ημέρα, ώστε να εισακουστούν από την Κυβέρνηση.

Όμως το πρωί είχαν παραταχθεί μπροστά από την Περιφέρεια ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων των ΜΑΤ, ώστε να αποτρέψουν την κατάληψη, και τελικά οι αγρότες, μην θέλοντας να κλιμακώνουν την ένταση, δεν συγκρούστηκαν με αυτές.

Παρόλα αυτά τα τρακτέρ παραμένουν στο χώρο, ενώ και το βράδυ αναμένεται να συγκεντρωθούν ξανά αγρότες στο χώρο. Φαίνεται δε πως το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιήσουν πορεία στην Κομοτηνή ξανά με τα τρακτέρ, και στη συνέχεια θα αποσυρθούν για να ετοιμάσουν τις επόμενες κινήσεις τους, που πιθανότατα περιλαμβάνουν και παρουσία στα εγκαίνια της Agrotica στις 1 Φεβρουαρίου, μαζί με αγρότες από όλη την Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.