Ενδιαμεσες εκπτωσεις μεχρι τις 15 Μαιου στην αγορα της Κομοτηνης

Προαιρετικά ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 9 Μαΐου

Ενημέρωση για την περίοδο των ανοιξιάτικων ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Μαΐου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 15 Μαΐου παρέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής.

Όπως επισημαίνει ο φορέας του εμπορικού κόσμου της πόλης μας οι 15 ημέρες των εκπτώσεων υπολογίζονται ημερολογιακά και όχι με βάση τις εργάσιμες ημέρες.

Επίσης, προαιρετικά, τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 9 Μαΐου, ως μία από τις 8 θεσμοθετημένες Κυριακές, που μπορούν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Το ωράριο που προτείνεται, στα καταστήματα να ακολουθήσουν για την Κυριακή 9 Μαΐου  είναι 11:00-15:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής εξηγεί πως κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της υποχρεωτικής αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε περίπτωση που παραβιαστούν οι διατάξεις περί εκπτώσεων ή οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλονται εξαιρετικά υψηλά πρόστιμα.

Επιπλέον η αγορά συνεχίζει με τη μέθοδο click inside και click away και θα λειτουργεί σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο που έχει ως εξής:

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 8:30-14:30 και 17:30-21:00

Δευτέρα –Τετάρτη 8:30-14:30

Σάββατο 8:30-14:30

Εάν τυχόν υπάρξουν αλλαγές στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.