Εν αναμονη αποφασεων για την ρητρα αναπροσαρμογης

Γιώργος Καμμένος: «Οι δικηγόροι είμαστε ο τελευταίος κυματοθραύστης απέναντι στην αυθαιρεσία της κρατικής λειτουργίας»

Την προσφυγή στην δικαιοσύνη σε σχέση με την ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της στις 13 Απριλίου η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος τονίζοντας πως «οι αυξήσεις στους λογαριασμούς λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς».

Όπως επισημαίνεται και στο κείμενο της απόφασης το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα αποφασίζοντας επίσης την διοργάνωση εκδήλωσης πανελλαδικής εμβέλειας, με τη συμμετοχή ειδικών νομικών επιστημόνων, προκειμένου να αναδειχθούν τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητα ή μη της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών.

Το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος αναμενόταν να αποτελέσει θέμα συζήτησης και κατά την συνεδρίαση των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της ΠΑΜ-Θ που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου με αφορμή τον «δικαστικό Καλλικράτη».

Ειδικότερα σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ.Γιώργου Καμμένου, σε συνέχεια και της σχετική απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας, το ζήτημα αναμένεται άμεσα να συζητηθεί και για την περιοχή μας. Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα «πολύ βλαπτικό μέτρο από το οποίο υποφέρει ο κόσμος» για να τονίσει πως «ακόμα και εγώ ως δικηγόρος δεν έχω αντιληφθεί πώς και με ποιόν τρόπο γίνεται».

«Οι δικηγόροι είναι ο τελευταίος κυματοθραύστης απέναντι στην αυθαιρεσία της κρατικής λειτουργίας και της εκτελεστικής λειτουργίας κυρίως» ανέφερε ο ίδιος εξηγώντας πως «όταν αυτό γίνει συνείδηση στον κόσμο εμείς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ιδιαίτερα τους αδύναμους, γιατί ο σκοπός των δικηγορικών συλλόγων και των συνδικαλιστικών οργάνων είναι αυτός ακριβώς, να μπορεί να βοηθάει τους αδύναμους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν προβλήματα ιδίως με το δημόσιο».

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο νομίζω ότι θα κινηθούμε και εμείς για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.