Εκστρατεια ενημερωσης πραγματοποιηθηκε στους χωρους δουλειας απο την ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την προσδοκία ότι η χθεσινή εκστρατεία ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σε χώρους εργασίας, θα αποφέρει καρπούς και θα ενισχύσει τη συμμετοχή στην απεργία και στο σημερινό συλλαλητήριο. Στην Κομοτηνή για το συγκεκριμένο σκοπό βρέθηκε χθες ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ, κ. Ηλίας Ηλιόπουλος, που μαζί με την ηγεσία του παραρτήματος Ροδόπης, είχε διαδοχικές επαφές με εργαζομένους και αυτοδιοικητικούς. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο συνδικαλιστών συναντήθηκε με τους εργαζομένους της Π.Ε. Ροδόπης, του δήμου Κομοτηνής και του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, όπως επίσης με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Παύλο Δαμιανίδη, και το δήμαρχο, κ. Γιώργο Πετρίδη.

Αιχμή στην κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων παραμένει το αίτημα για ανατροπή του μέτρου της διαθεσιμότητας, όπως παράλληλα και των γενικότερων πολιτικών της κυβέρνησης, που βάζουν στο στόχαστρο το δημόσιο τομέα. Η πολιτική αυτή, κατά τον κ. Ηλιόπουλο, παραδίδει τη χώρα σε κερδοσκόπους και τοκογλύφους, ενώ διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες, απολύοντας υπαλλήλους. «Λέμε κατ’ αρχήν στην ελληνική κοινωνία ότι το κράτος και οι υπηρεσίες του υπάρχουν για να υπηρετούν τον πολίτη», υπογράμμισε. «Λέμε στον κάθε συμπολίτη μας», συνέχισε, «να σταθεί δίπλα μας σε έναν αγώνα, που κάνουμε εδώ και τρία χρόνια, να σταματήσουμε την εξάρτηση, την υποτέλεια την υποταγή της χώρας. Λέμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να του εκχωρηθεί τίποτα, οτιδήποτε πάρει ως υπογραφή από τους κυρίους σήμερα που κυβερνάνε. Η απόφαση είναι του λαού, οι περιουσίες του δημοσίου ανήκουν στον ελληνικό λαό και, αν δεν εγκρίνει ο ελληνικός λαός, δεν ισχύει τίποτα οποιαδήποτε συμφωνία κι αν γίνει. Λέμε καθαρά ότι ως λαός δεν γινόμαστε υποτακτικοί για κανέναν, δεν υπηρετούμε κανέναν, ο ραγιαδισμός έχει τελειώσει, ο Έλληνας είναι δημοκρατικός φιλελεύθερος λαός, πιστεύει στην αξιοπρέπειά του, απαιτεί το σεβασμό από όλους και, όπως έχει μεταδώσει σε ολόκληρη την Ευρώπη, θέλει με κάθε τρόπο μια Ευρώπη των λαών και όχι των συμφερόντων. Οι κύριοι της κερδοσκοπίας, οι κύριοι της τοκογλυφίας του εξωτερικού και αυτοί που συνεργάζονται με αυτούς να ξέρουν ότι πολύ σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν και να τιμωρηθούν για όσες παρανομίες διαπράξουν σε βάρος του λαού της χώρας μας. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα παραμείνει κυρίαρχος».

«Η σημερινή κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου»

Προμηνύοντας νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα, ο κ. Ηλιόπουλος κάλεσε τη σημερινή κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου και να αντιληφθούν τα κόμματα, που τη στηρίζουν, ότι θα έχουν τις ίδιες συνέπειες. «Την ίδια απάντηση θα δώσει και σε αυτούς ο ελληνικός λαός», τόνισε, ενώ «πέραν αυτού θα οδηγηθούν και στη δικαιοσύνη για όποιες παρανομίες ή υπερβάσεις του Συντάγματος διαπράξουν». «Δε θα χαρισθεί ο ελληνικός λαός σε κανέναν», συνέχισε, «και ας το κατανοήσουν όλοι. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε υποχρέωση και στις υπηρεσίες μας και στον ελληνικό λαό και στη σημερινή γενιά και στις επόμενες, να παραδώσουμε τη χώρα με ποιότητα, με σεβασμό προς τους πάντες και με προοπτική να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής-αυτό δηλαδή που οι κύριοι έχουν οδηγήσει να λέγεται φτώχεια και εξαθλίωση. Θα το αλλάξουμε. Θα το κάνουμε με την κοινή συμπαράσταση των συμπολιτών μας που κατανοούν ότι όσο αποδυναμώνονται οι δημόσιες υπηρεσίες τόσο δεν θα έχουν υγεία, παιδεία, προστασία, τόσο δεν θα έχουν κοινωνική περίθαλψη και όλες τις βασικές υπηρεσίες που χρειάζεται ο λαός μας. Δεν θα τις χάσει ο ελληνικός λαός, γιατί τις δικαιούται, και ας σταματήσει πλέον το κράτος να αποδεικνύεται το χειρότερο αρπακτικό, να βάζει φόρους και να απομακρύνεται από τις υποχρεώσεις, που έχει απέναντι στον πολίτη. Ο πολίτης που πληρώνει έχει απαιτήσεις και το κατανοούν απολύτως».

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους μας, που απειλούνται με διαθεσιμότητα»

Εστιάζοντας, τέλος, στο μέτρο της διαθεσιμότητας, εκτίμησε ότι παρότι αρχικά είχε γίνει λόγος για 2000 υπαλλήλους, τα τελευταία μηνύματα αυξάνουν τον αριθμό τους στους 5.000. «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους μας στο σύνολο ως εργαζόμενοι και για αυτό στις κινητοποιήσεις αυτές συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες», υπογράμμισε ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ. «Και αυτές, που υποτίθεται ότι τώρα εξαιρούνται», συνέχισε, «γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επόμενη χρονιά με τις 25000 και η μεθεπόμενη με τις άλλες 22000 αφορά το σύνολο των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά πάνω από όλα αφορά τους συμπολίτες μας, που αν θα φύγει όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, θα πάψει να υπάρχει παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και την κοινωνία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.