Εκδηλωση απο το Νομαρχιακο Τμημα της ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Η Γραμματεία Γυναικών του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας διοργάνωσε την Δευτέρα το βράδυ εκδήλωση με θέμα το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής και παρά το ενδιαφέρον αντικείμενο συζήτησης δεν είχε την αναμενόμενη υποστήριξη από πλευράς γυναικών.

 

Μιλώντας η κ. Φωτεινή Σειριδάκη, Γενική Γραμματέας Σωματίου Εργαζομένων ΙΚΑ Α.Μ-Θ ανέφερε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους εφόσον τα δικαιώματα των γυναικών στον ιδιωτικό τομέα έχουν ήδη πληγεί από το νόμο Πετραλιά που δεν τους δίνει το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη με ανήλικα παιδιά.

 

«Η κυβέρνηση αν και υποσχέθηκε προεκλογικά πως δεν θα ισχύει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, εν τούτοις σήμερα εξισώνει στο όνομα της ισότητας τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών με αυτά των αντρών. Αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο. Σε μία κοινωνία όπου η γυναίκα δυστυχώς δεν απολαμβάνει την ισότητα που θα έπρεπε να απολαύσει ,δεν έχει το προνόμια να μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά της, σε μια κοινωνία που δεν υπάρχει η ανάλογη κοινωνική μέριμνα από πλευράς του κράτους για να διευκολύνει την γυναίκα έτσι ώστε να μπορεί να δουλεύει και να προσφέρει αυτά που θέλει είναι απαράδεκτο να γίνεται αυτό. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και στο όνομα της υποτιθέμενης ισότητας χάνουμε βασικά ασφαλιστικά μας δικαιώματα αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε όλες οι γυναίκες για να μπορέσουμε να δώσουμε την μάχη μας από σήμερα. Θεωρώ ότι η 8 Μαρτίου αν και θεωρήθηκε η ημέρα της γυναίκας, της εργαζόμενης γυναίκας, πρέπει να θεωρηθεί ημέρα ξεκινήματος και συνέχισης ενός αγώνα ώστε να μη μας πάρουν αυτά που έχουμε κατακτήσει εδώ και 100 χρόνια.

 

Στο όνομα οικονομικής κρίσης δυστυχώς παίρνονται πάρα πολλά αντιλαϊκά μέτρα. Ήδη έχουμε δεχθεί τις πρώτες επιθέσεις εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι με το να παγώσουν οι μισθοί μας πέρυσι, με το να κοπούν τα επιδόματα, το δώρο του Πάσχα, με το να προαναγγέλλεται μια σφοδρή επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστέγασμα όλων αυτών θα είναι η αποδόμηση στην ουσία δικαιωμάτων τα οποία έχουμε κατακτήσει με αγώνες εμείς οι γυναίκες».

Νανά Καρατζοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.