Εκ νεου τον Αθανασιο Λαπατα προτεινει για προεδρο της Κ. Καραθεοδωρη στη νεα της μορφη ο Δημος Κομοτηνης

Την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ της εταιρείας θα έχει ο Δήμος, που ορίζει τα 5 από τα 9 μέλη του

Πρόεδρος εκ νέου της Κ. Καραθεοδωρή, στην νέα του μορφή ως αναπτυξιακού οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι ο κ. Αθανάσιος Λάπατας, τον οποίο πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Αντιπρόεδρος θα είναι ο κ. Κώστας Παπάζογλου.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε επίσης και τρείς αιρετούς στο ΔΣ του νέου αναπτυξιακού οργανισμού, στο οποίο ο δήμος Κομοτηνής θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία δυνάμενος να ορίζει τα 5 από τα 9 μέλη του ΔΣ βάσει της μετοχικής συμμετοχής των εταίρων.
 
Ο νέος αυτός οργανισμός, μπορεί να αναλάβει την εκτέλεση δράσεων κρατικών ενισχύσεων, να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία και να διαχειριστεί αναπτυξιακά, επενδυτικά και ειδικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από εθνικούς ή ενωσιακούς πόρους.
 
Μάλιστα θα αποτελέσει βάση τόσο για τη μελέτη, ωρίμανση και διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, όσο και για την αξιοποίηση αναπτυξιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων.
 
Η δημιουργία αυτού του Οργανισμού, αναμένεται να βοηθήσει τους Δήμους της Ροδόπης που θα συμμετάσχουν σε αυτόν, δίνοντας τους τη δυνατότητα ωρίμανσης έργων αλλά και συμμετοχής σε χρηματοδοτικές προτάσεις στις οποίες αδυνατούσαν παλιότερα, εξαιτίας της υποστελέχωσής τους, ιδίως στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών.
 
Σε αυτόν θα συμμετάσχουν, έχοντας λάβει ήδη αποφάσεις για το σκοπό αυτό, όλοι οι Δήμοι της Ροδόπης. Συγκεκριμένα στο  Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει υποχρεωτικά ένα μέλος τουλάχιστον από εκπροσώπους των Δήμων-Μετόχων, και ειδικότερα θα απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τρία αιρετά μέλη Δ.Σ. που θα ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Σ. Κομοτηνής (μαζί με τους αναπληρωτές τους), ένα αιρετό μέλος Δ.Σ. που θα ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο των υπολοίπων μετόχων (μαζί με τον αναπληρωτή του) και ένα μέλος εκπρόσωπο θεσμικού ή παραγωγικού φορέα (μαζί με τον αναπληρωτή του).
 
Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο εισηγείται ως πρόεδρο τον κ. κ. Αθανάσιο Λάπατα και ως Αντιπρόεδρο τον κ. Παπάζογλου Κωνσταντίνο, ενώ μέλη θα είναι ο κ. Στράτος Τσακιρίδης με αναπληρωματικό τους τον κ. Κιοσέ Ερτζάν, ο κ. Θέμης Τζενετίδης με αναπληρωτή του τον κ. Ισμαήλ Λεβέντ και ο κ. Θεόδωρος Μανίτσας με αναπληρωτή τον κ. Γιώργο Θεοχαρίδη.
 
Ως θεσμικός φορέας ορίστηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο – Περιφερειακό Τμήμα Θράκης, το οποίο θα κληθεί να ορίσει εκπρόσωπο στο ΔΣ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.