Ε.Ε.: Διαγωνισμος για 50 ερευνητες

Πενήντα ερευνητές για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία της ΕΕ θα προσλάβει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) μέσω πανευρωπαϊκού διαγωνισμού. 

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:

• 25 Ερευνητές με αντικείμενο τις δαπάνες της Ε.Ε. και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο τομέας των δαπανών καλύπτει, μεταξύ άλλων, τις δαπάνες που χρηματοδοτούνται από τα γεωργικά και διορθωτικά ταμεία, τις προενταξιακές ενισχύσεις, τις κεντρικές δαπάνες, τις δαπάνες από τα χρηματοδοτικά μέσα, καθώς και δαπάνες που τελούν υπό κοινή διαχείριση με διεθνείς οργανισμούς.
• 15 Ερευνητές που θα επιφορτιστούν με τις τελωνειακές διαδικασίες και τις εμπορικές συναλλαγές, τον καπνό και τα προϊόντα παραποίησης/απομίμησης.
• 10 επικεφαλής ομάδας Ερευνητών, οι οποίοι θα συντονίζουν το έργο όσων εργάζονται στον τομέα των ελέγχων στην Ε.Ε.
 
Όσοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν ελάχιστο επίπεδο Β2 στην αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα, ενώ οι υποψήφιοι για τις θέσεις των υπαλλήλων θα πρέπει να διαθέτουν πανεπιστημιακές σπουδές και τουλάχιστον εξαετή σχετική επαγγελματική πείρα ως ερευνητές, αστυνομικοί ή άλλοι αρμόδιοι για την επιβολή του νόμου υπάλληλοι που διεξάγουν έρευνες με στόχο το οικονομικό έγκλημα, την κρατική διαφθορά και την προστασία των δημόσιων οικονομικών συμφερόντων.

Για τις θέσεις των Συντονιστών, η προκήρυξη προβλέπει πτυχίο ΑΕΙ και δεκαετή σχετική επαγγελματική πείρα σε υπηρεσία/φορέα επιβολής του νόμου, στο δικαστήριο σώμα ή σε δημόσιο διοίκηση κράτους-μέλους, εκ των οποίων τα τέσσερα έτη τουλάχιστον να αφορούν θέσεις σε ρόλους διαχείρισης ή συντονισμού προσωπικού που συνεπάγονται ουσιαστικές αρμοδιότητες διαχείρισης προσωπικού και να περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο έτη επαγγελματικής πείρας ως εισαγγελέας ή δικαστής επικεφαλής ομάδων έρευνας ή ως επικεφαλής ομάδας ερευνητών που διενεργούν διοικητικές ή δικαστικές έρευνες. 

Δοκιμασίες – Αιτήσεις

Οι υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα υποβληθούν σε δοκιμασίες πολλαπλής επιλογής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα περάσουν από συνέντευξη, ενώ θα εξεταστούν σε επίπεδο γενικών ικανοτήτων και ειδικών δεξιοτήτων.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO http://jobs.eu-careers.eu έως τις 28 Ιουνίου 2016 (στις 12 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.