Δομες στηριξης επιχειρηματικοτητας δημιουργει το διασυνοριακο εργο “MarCh”

Με τη συμβολή φορέων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας

Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, ενημερωτική εσπερίδα από την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης στο πλαίσιο του έργου “Market Changer – MarCh” που υλοποιείται με τη συμμετοχή της ΟΕΕΘ στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020».

Στην εσπερίδα συμμετείχαν επιχειρηματίες από όλη την Θράκη οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που αφορούν στις παρεμβάσεις των εταίρων του προγράμματος “Market Changer”.

Την έναρξη της εσπερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ Αντώνης Φραντζής, παρουσιάζοντας τη σημασία του “MarCh” τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο της Θράκης όσο και για την Ομοσπονδία την ίδια, αλλά και τους συλλογικούς φορείς επιχειρηματικότητας της Θράκης συνολικά.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι δράσεις του έργου “MarCh” και οι δυνατότητες αξιοποίησης τους από τους τοπικούς φορείς και τις επιχειρήσεις. Στο “MarCh”, πέραν της ΟΕΕΘ, συμμετέχουν επιχειρηματικοί και συμβουλευτικοί φορείς από την Ελλάδα, ενώ από την Βουλγαρία συμμετέχει η Ένωση Βιομηχάνων Kardzahli.

Οι στόχοι του έργου

Κύριος στόχος του έργου είναι η ενδυνάμωση των συλλογικών φορέων επιχειρηματικότητας στις περιοχές του “MarCh” μέσα από τη σύσταση δομών στήριξης επιχειρηματικότητας (Business Supporting Structures) για την παροχή υποστήριξης στις μεμονωμένες επιχειρήσεις. Μια σειρά δράσεων, όπως η εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η κατάρτιση προσωπικού και επαγγελματικών σε νευραλγικά θέματα των επιχειρήσεων έρχονται να υλοποιήσουν την παρέμβαση του “MarCh” στην πράξη.

Παράλληλα η δημιουργία μιας σειράς ψηφιακών εργαλείων αποσκοπούν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων και στη βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.