Διορθωτικες κινησεις ζητα η ΟΕΒΕΣ Ροδοπης για το νεο φορολογικο νομοσχεδιο

«Κάθε επιχείρηση, κάθε κλάδος, κάθε τόπος έχει ιδιαίτερα οικονομικά χαρακτηριστικά»

Σε έκτακτη  Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης συζητήθηκε το υπό κατάθεση Φορολογικό Νομοσχέδιο από το Υπουργείο Οικονομικών που αφορά τους Ελεύθερους Επαγγελματίες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο που αφορά οριζόντια όλη την αγορά. «Αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους διότι κάθε επιχείρηση, κάθε κλάδος, κάθε τόπος έχει ιδιαίτερα οικονομικά χαρακτηριστικά» ξεκαθαρίζει το ΔΣ της ΟΕΒΕΣ και εξηγεί «επί παραδείγματι τα Παντοπωλεία στο Μίσχο και Πολύανθο δεν μπορούν να έχουν τη ίδια οικονομική επιφάνεια με το Παντοπωλείο σε ένα Αστικό Κέντρο και είναι αδύνατο να έχουν κέρδη 10.300 ευρώ όπως αναφέρεται στο Νομοσχέδιο, αυτόματα οδηγούνται στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και σε ανεργία».

Επίσης το ΔΣ της ΟΕΒΕΣ επισημαίνει πως δεν μπορεί να φορολογείται μία επιχείρηση Εστίασης στο Ν. Ροδόπης  λαμβάνοντας υπόψιν το μέσο όρο τζίρου που περιλαμβάνει και τις τουριστικές περιοχές. Ακόμη δεν μπορεί  να είναι τεκμαρτό εισόδημα η απασχόληση προσωπικού όπως φαίνεται να κατευθύνεται  από το Νομοσχέδιο το Φορολογικό. «Μη ξεχνούμε ότι οι μικρές επιχειρήσεις είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός φορέας στη χώρα» συμπληρώνει με νόημα και αναφέρει πως «περιμένουμε από την Κυβέρνηση να ακούσουμε τις απόψεις  της για την πάταξη της μαύρης εργασίας στο χώρο των Ελεύθερων Επαγγελματιών (Συνεργεία –Κομμωτήρια-Ινστιτούτα Αισθητικής Φροντιστήρια κ.λ.π.) που εκεί είναι η πραγματική φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή όπως επίσης και το χρόνιο πρόβλημα του παρεμπορίου που μαστίζει ιδιαίτερα και την περιοχή μας».

Το ΔΣ της ΟΕΒΕΣ ζητά άμεσα διορθωτικές κινήσεις από το Υπουργείο βάσει της διαβούλευσης με τα Κεντρικά όργανα των Επιχειρήσεων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης της φοροδιαφυγής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.