diaxeiristis Τριαντα χρονια επιτυχημενης δραστηριοτητας στο χωρο της παροχης υπηρεσιων στη διαχειριση των πολυκατοικιων

Τριάντα χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στο χώρο της παροχής υπηρεσιών έχει συμπληρώσει η εταιρεία «Διαχειριστής». Η εταιρεία που ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κομοτηνή το 1983 με αφορμή την έκδοση λογαριασμών κοινοχρήστων στα διαμερίσματα της τότε ανεγειρόμενης Εκτενεπόλ στην Κομοτηνή και Ξάνθη.

Στόχος της να παρέχει στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, χτίζοντας μακροχρόνιες και ανθρώπινες σχέσεις συνεργασίας. Από τότε μέχρι σήμερα με συνεχή βελτίωση των παροχών της, με εμπειρία, γνώση και υπευθυνότητα, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολυκατοικιών στην Κομοτηνή.

Πέρα από αυτό όμως, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες που δημιούργησαν οι μεταβαλλόμενες συνεχώς, κοινωνικές συνθήκες, ο υπεύθυνος της εταιρείας Νίκος Κυριακάκης, επέκτεινε την δραστηριότητά της με επαγγελματισμό και συνέπεια στο χώρο της πλήρους διαχείρισης κοινοχρήστων πολυκατοικιών.

Σημαντικό είναι ότι η εταιρεία έχει κάνει την Κομοτηνή γνωστή σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με το -πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα- λογισμικό για εταιρείες διαχείρισης κοινοχρήστων πολυκατοικιών. Η εταιρεία επεκτάθηκε στους τομείς των ενοικιάσεων και πωλήσεων ακινήτων καθώς επίσης και στον τομέα του συνεργείου καθαριότητας, με αποτέλεσμα σήμερα να προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση-λύση στην διαχείριση των πολυκατοικιών.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας σε μια άκρως ανταγωνιστική εποχή είναι η τεχνογνωσία, η πολύχρονη εμπειρία, οι νομικές υπηρεσίες της και βέβαια η ανάπτυξη του λογισμικού που έχει αναγνωρισθεί Πανελληνίως.

Μια δύσκολη και ψυχοφθόρα δουλειά

Η διαχείριση κοινοχρήστων πολυκατοικιών αποτελούσε και αποτελεί τον βραχνά του εκάστοτε διαχειριστή. Σαφώς είναι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στη διαχείριση της πολυκατοικίας κα πολλές φορές αιτία πολλών έντονων διενέξεων με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Σήμερα φαίνεται πως το πρόβλημα έχει μετατεθεί στα πρόσωπα των εταιρειών που αναλαμβάνουν την διαχείριση των κοινοχρήστων.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακάκη «πρόκειται για μια δύσκολη δουλειά και μάλιστα θα έλεγα από τις πλέον ψυχοφθόρες, γιατί πάντα όλοι έρχονται να γκρινιάξουν γιατί πληρώνουν τόσα πολλά και γιατί ο διπλανός ή ο από πάνω ή ο από κάτω πληρώνει λιγότερα. Είναι αυτό που έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος ότι σαν Έλληνες μας ενδιαφέρει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και δεν μας ενδιαφέρει για την δικιά μας».

Η κατάσταση έχει γίνει πιο δύσκολη τώρα με την οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση που ο κόσμος δυσκολεύεται να πληρώσει για τα βασικά είδη. Άτομα που μέχρι πρότινος ήταν τυπικά και πλήρωναν κανονικά τους λογαριασμούς τους, αρχίζουν να δυσκολεύονται στο να εξοφλήσουν τις οφειλές τους».
Η όλη αυτή κατάσταση δυσχεραίνει το έργο της εταιρείας με δεδομένο ότι αποτελεί τον προασπιστή των συμφερόντων των υπόλοιπων ιδιοκτητών. Μάλιστα πολλές φορές βρίσκεται και στην δυσάρεστη θέση (βάσει του κανονισμού της πολυκατοικίας) να ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον κακοπληρωτών. Ιδιαίτερα φέτος με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου και της μείωσης αντίστοιχα των εσόδων των νοικοκυριών. «Το πετρέλαιο φέτος έγινε σημείο τριβής μεταξύ των ενοίκων των πολυκατοικιών. Οι περισσότεροι ένοικοι δεν έκαναν χρήση πετρελαίου και οδηγήθηκαν σε άλλες μορφές θέρμανσης ή ακόμη και σε κατάργηση της. Αποτέλεσμα αυτού είναι, όσοι δεν χρησιμοποιούν την θέρμανση να μη θέλουν να χρεώνονται το πάγιο της θέρμανσης (το λεγόμενο 30%). Αυτοί που χρησιμοποιούν την θέρμανση να θέλουν να συμμετέχουν και όσοι δεν κάνουν χρήση για να πληρώνουν λιγότερα και έτσι όλη αυτή η παράνοια της αύξησης της τιμής του πετρελαίου μεταφέρθηκε σε διαμάχη μεταξύ των ενοίκων. Εκεί ανάμεσα βάζουν τον διαχειριστή να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Προσπαθούμε να εκτονώσουμε και να συμβιβάσουμε καταστάσεις που πολλές φορές φτάνουν σε σημείο επικίνδυνο. Κάνουμε τους διαιτητές, και προσπαθούμε σαν τον Ναστραντίν Χότζα να λύσουμε τέτοιες διαμάχες οι οποίες θα μπορούσαν να λυθούν μέσω μιας διάταξης. Θα μπορούσε το κράτος να ορίσει για παράδειγμα, ότι λόγω της ειδικής περίπτωσης για φέτος να καταργηθούν ή να μειωθούν τα ποσοστά αυτών που δεν χρησιμοποιούν την κεντρική θέρμανση και όχι να αφήσει τους Έλληνες να μαλώνουν μεταξύ τους».

 

Μεσιτικό γραφείο

Με την πάροδο του χρόνο και με βάση τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν η εταιρεία «Διαχειριστής» παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητές της επεκτάθηκε τα τελευταία χρόνια και στο χώρο των ενοικιάσεων και πωλήσεων ακινήτων.

Συνεργείο καθαρισμού «Καθαρά ποδήλατα»

Την ίδια περίπου περίοδο η εταιρεία στρέφεται και στον τομέα του καθαρισμού. Έτσι με τον τίτλο «Καθαρά ποδήλατα» επεκτείνει τις υπηρεσίες της και στο θέμα της καθαριότητας γραφείων, οικιών, πολυκατοικιών. Όπως τονίζει η υπεύθυνη του συγκεκριμένου τομέα Μαρία Πραντσίδου «Πριν ακόμη γίνει ο ποδηλατόδρομος εμείς αγοράσαμε ποδήλατα σαν εταιρεία και με τα καλαθάκια μας γυρνάμε την πόλη πολύ γρήγορα. Σε αυτό μας βοηθά το γεγονός ότι είναι επίπεδη, τώρα μάλιστα με τον ποδηλατόδρομο θα συνεισφέρουμε κι εμείς σε μια καλαίσθητη πόλη. Νομίζω ότι είμαστε πρωτοποριακά η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει ποδήλατα σαν μεταφορικά μέσα για το προσωπικό της στο αντικείμενό μας.

Καθαρίζουμε με βιολογικά προϊόντα γιατί σαν εταιρεία σεβόμαστε το περιβάλλον και για το λόγο αυτό δρούμε γενικότερα, όπως φαίνεται εξάλλου και από τον τίτλο μας αλλά και από τον τρόπο που κινούμαστε και εργαζόμαστε, δηλαδή Οικολογικά»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.