Χρονια σταθεροτητας το 2023 για τους επαγγελματιες της αγορας

Στα ίδια επίπεδα με το 2022 η εορταστική κίνηση σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου

Ζωντάνεψε σχετικά η αγορά της Κομοτηνής το τριήμερο πριν από τα Χριστούγεννα, με τους καταστηματάρχες να είναι σχετικά ευχαριστημένοι, τηρουμένων των αναλογιών, από την κίνηση της τελευταίας στιγμής.

Αυτό τόνισε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική  Κωνσταντινίδου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Τετάρτης, 27 Δεκεμβρίου, τονίζοντας πως η χρονιά κλείνει στα ίδια επίπεδα με το 2022, και ελπίζουν πως η νέα χρονιά, θα μπορέσει να έχει μια ανοδική κίνηση.

Δούλεψε τις τελευταίες ημέρες η αγορά

Το εορταστικό ωράριο ξεκίνησε από τις 17 Δεκεμβρίου, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά πρωί απόγευμα καθημερινά, η κίνηση όμως ήταν αρκετά υποτονική μέχρι και 2-3 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όταν και έγιναν οι πληρωμές των δώρων αλλά και των επιδομάτων.

Έτσι από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, παραμονή Χριστουγέννων, η αγορά είχε μια αρκετά καλή κίνηση, με τα καταστήματα είναι αρκετά ευχαριστημένα όπως δούλεψαν, δεδομένων και των συνθηκών.

«Αυτές τις τελευταίες μέρες που δούλεψε η αγορά, ήταν αρκετά καλές και αισιόδοξες για να μπορέσουμε να πούμε ότι είχαμε την κίνηση την οποία θα περιμέναμε» ανέφερε.

Πρωταγωνιστής στις τελευταίες αγορές βέβαια είναι πάντα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς και οι κοινωνικές υποχρεώσεις των Χριστουγέννων, με επισκέψεις, ανταλλαγές δώρων οι οποίες γίνονται και αυτό είναι που έχει ανάγκη η αγορά για να μπορέσει να δουλέψει, για να μπορέσουν να καταναλώσουν μέσα στην Κομοτηνή.

Κίνηση ελπίζουν πως θα δουν και την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, με το εορταστικό ωράριο να συνεχίζει μέχρι το τέλος του έτους, με την κ. Κωνσταντινίδου να τονίζει πως οι  τελευταίες ημέρες της χρονιάς είναι αυτές που δημιουργούν και ανάγκες στο νοικοκυριό, από τα δώρα μέχρι το εορταστικό τραπέζι.

Σταθερή χρονιά το 2023

Κάνοντας ένα απολογισμό της χρονιάς που κλείνει, η κ. Κωνσταντινίδου τόνισε πως από την αρχή περίμεναν να είναι μια δύσκολη χρονιά, κυρίως λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων, που συνήθως δημιουργούν μια αναστάτωση και ανασφάλεια στην αγορά και μια στασιμότητα.

Ωστόσο όμως το ’23 δεν κλείνει ούτε με θετικό ούτε με αρνητικό πρόσημο. «Έτσι όπως κύλησε η χρονιά με όλες αυτές τις δυσκολίες τις οποίες είχαμε, θα έλεγα ότι ήτανε μια χρονιά σταθερότητας για την αγορά και για την οικονομία, μια χρονιά που δεν είχε πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα από το ’22» ανέφερε.

Οι διακυμάνσεις ήταν μικρές σε μια χρονιά η οποία είχε τον ίδιο βηματισμό με το ’22, με την κ. Κωνσταντινίδου να εκφράζει την ελπίδα πως θα πάνε πλέον σε μια σταθερότητα, και ελπίζουν πως θα αρχίσουν σιγά σιγά να έχουν μια ανοδική  πορεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.