Μπλακ αουτ σε δημοσιο και ιδιωτικο τομεα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη όλη η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

 

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, νοσοκομεία, σχολεία, εφορίες και τελωνεία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν και οι γιατροί.

 

Προβλήματα θα υπάρξουν στις πτήσεις λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

 

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας βρίσκονται σε τροχιά κινητοποίησεων, με δίωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς και οι δικηγόροι του Πειραιά.

 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τα πληρώματα των πλοίων και οι ναυτεργάτες. Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ. Χωρίς ενημέρωση για 24 ώρες, λόγω απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Σε 24ωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων την Πέμπτη 18 Μαρτίου θα προχωρήσουν οι βενζινοπώλες, ενώ στις 21 Μαρτίου συγκαλείται γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.