Αβεβαιο το εργασιακο μελλον οκτω εργαζομενων του δημου Αιγειρου

Αγωνιούν και προβληματίζονται για το μέλλον τους οκτώ εργαζόμενοι στο δήμο Αιγείρου που μέχρι σήμερα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με μορφή ελαστικής εργασίας. Μετά τη διάλυση του δήμου και εν όψει της υλοποίησης του Καλλικράτη ο δήμος ουσιαστικά αποδεσμεύει τους εν λόγω εργαζόμενους, εκ των οποίων κάποιοι συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου από της συστάσεώς του ως Καποδιστριακού, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις επανδρώνοντας ολόκληρα τμήματα, διότι δεν επαρκούσε το υπάρχον προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν και προβληματίζονται για την τύχη τους καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από πλευράς δημοτικής αρχής και παρά τις οχλήσεις τους οι ευθύνες μεταβιβάζονται από τον ένα στον άλλο.

Συγκεκριμένα οι οκτώ εργαζόμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δήμο Αιγείρου με τη μορφή ελαστικής εργασίας εδώ και χρόνια, κάποιοι και ένδεκα, οδηγούνται προς την ανεργία. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι παρά το γεγονός ότι απευθύνθηκαν προς τον δήμαρχο Αιγείρου κ. Λίτσο προκειμένου να μάθουν για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτούς ο ίδιος τους παρέπεμψε στη νέα δημοτική αρχή του Καλλικρατικού πλέον δήμου, υποστηρίζοντας ότι από την πλευρά του έγινε ό,τι ήταν δυνατόν. Η στάση αυτή προβληματίζει τους εργαζόμενους οι οποίοι όπως τονίζουν εδώ και χρόνια λάμβαναν συνεχώς υποσχέσεις για μονιμοποίηση. Μάλιστα υπάρχει και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες κατά το διάστημα της εργασίας τους. Σε ερώτηση αν αποτάθηκαν προς τον κ. Πετρίδη σημειώνουν ότι γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να πάρει θέση και να απαντήσει στο πρόβλημά τους ο νέος δήμαρχος, εφόσον αναλαμβάνει τώρα ένα δήμο με πολλά προβλήματα.

«Είμαστε μέρος του γενικότερου προβλήματος» τονίζουν, συμπληρώνοντας ότι ζούσαν σε ένα καθεστώς «εμπορίας ελπίδας. Είναι ό,τι χειρότερο να σου υπόσχονται πράγματα που δεν θα γίνουν. Μπορεί κάποιος θέλοντας να κάνει το συνήγορο του διαβόλου να πει ότι γνωρίζαμε την κατάστασή μας αλλά οι υποσχέσεις μας δημιουργούσαν ελπίδες. Δεν θέλαμε χάρες, κάθε χρόνο παίρναμε τη διαβεβαίωση ότι θα προσληφθούμε. Τελικά βγήκε μια προκήρυξη η οποία όμως σταμάτησε λόγω της γενικότερης πολιτικής και οικονομικής κρίσης»

Να σημειωθεί βέβαια όλα αυτά τα χρόνια εργάζονταν χωρίς ένσημα ενώ εδώ και δύο μήνες είναι απλήρωτοι. «Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εργάτες καθαριότητας για τους οποίους όπως λένε υπάρχει κάποια κινητικότητα γιατί από τις 2 Γενάρη τα σκουπίδια θα είναι στους δρόμους. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δοθεί μια λύση» τονίζουν με αγωνία.

 

Οικογενειάρχες με παιδιά βλέπουν η κατάστασή τους να χειροτερεύει και κανείς να μη γνωρίζει τι θα γίνει τη νέα χρονιά εφόσον από τις 1 Γενάρη δεν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους. Οι ίδιοι έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη αλλά η απόφαση εκκρεμεί και αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Γενάρη.
«Δεν θέλουμε χάρες» δηλώνουν αγανακτισμένοι τονίζοντας ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν επιτέλους κάποιος να ενδιαφερθεί για αυτούς και να τους ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.