Ουδεν νεοτερο για το καμπινγκ Φαναριου

Διαμαρτυρίες από το Μάρτιο ξεκινούν οι κατασκηνωτές ζητώντας να βρεθεί οριστική λύση για τη λειτουργία του

Στον αέρα φαίνεται πως βρίσκεται, για ακόμα μια χρονιά, η λειτουργία του κάμπινγκ Φαναρίου, κάτι το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια στους κατασκηνωτές που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν κάθε καλοκαίρι το κάμπινγκ σπίτι τους.

Να θυμίσουμε πως παρά το γεγονός ότι η ΕΤΑΔ είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για την παραχώρησή του για 20+10 χρόνια, από τον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος στις αρχές του 2023, η υπογραφή της σύμβασης δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα η λειτουργία του κάμπινγκ το καλοκαίρι που μας πέρασε να βρίσκεται στον αέρα.

Σε συνέχεια των διαμαρτυριών από πλευράς των κατασκηνωτών αλλά και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής στις αρχές του Ιουνίου, η ΕΤΑΔ προέκρινε το σενάριο της λειτουργίας του κάμπινγκ υπό τον Δήμο Κομοτηνής, με την υπογραφή βραχυχρόνιας παραχώρησης χρήσης του Κάμπινγκ Φαναρίου στον Δήμο Κομοτηνής, για το χρονικό διάστημα από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Για το διάστημα των τριών αυτών μηνών ο Δήμος Κομοτηνής κλήθηκε να καταβάλλει στην ΕΤΑΔ συνολικό μίσθωμα 15.000 ευρώ, ήτοι 5.000 ευρώ τον μήνα, ενώ έχει ζητηθεί και το ποσό των 5.000 ευρώ ως εγγύηση, με τη λειτουργία να είναι παρόμοια με τις προηγούμενες χρονιές, και τα έσοδα να κυμαίνονται γύρω στις 100-120 χιλιάδες ευρώ, καλύπτοντας, αλλά μόλις, τα κόστη λειτουργίας του.

Το κάμπινγκ, το οποίο φιλοξενεί 80 τροχόσπιτα σε μόνιμη βάση και για τους 3 μήνες της λειτουργίας του, και 20 διερχόμενους κάθε χρόνο, έκλεισε για το φθινόπωρο, όμως ακόμα η παραχώρηση του φαίνεται να είναι στον αέρα, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023, η παραχώρηση δεν είχε προχωρήσει.

Με την κατασκηνωτική περίοδο να πλησιάζει ξανά, και το θέμα της λειτουργίας του κάμπινγκ να βρίσκεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν την ίδια περίοδο πέρυσι, ο Σύλλογος Κατασκηνωτών φαίνεται πως θα ξεκινήσει τις κινήσεις ακόμα νωρίτερα.

Έτσι αν δεν έχει υπάρξει κάποια πρόοδος μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, θα ξεκινήσουν τις κινήσεις και τις κινητοποιήσεις, ώστε να βρεθεί νωρίς λύση για τη λειτουργία του κάμπινγκ, είτε μέσω της ίδιας της ΕΤΑΔ, είτε ξανά μέσω του Δήμου Κομοτηνής, αν συμφωνεί η διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να θυμίσουμε πάντως πως από την πλευρά των κατασκηνωτών έχει εκτιμηθεί και στο παρελθόν πως το κάμπινγκ δεν μπορεί να λειτουργήσει από ιδιώτη με το αντίτιμο των 120.000 ευρώ το χρόνο προς την ΕΤΑΔ, στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν τα λειτουργικά έξοδα, ενώ ανησυχούν πως αν το κάμπινγκ σταματήσει τη λειτουργία του, θα φτάσει στην απαξίωση του χώρου, όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση του Ξενία Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.