Αψηφησαν τη βροχη οι Κομοτηναιοι στη Λευκη Νυχτα

Παρότι η παροδική ψιχάλα μείωσε σε κάποια φάση τον ενθουσιασμό, η πόλη γέμισε με κόσμο μέχρι αργά, με επιστέγασμα τη συναυλία των Alkatrash

Εμπορικός Σύλλογος: Καλή η επισκεψιμότητα στα καταστήματα, ωστόσο δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των έμπορων την περίοδο αυτή

Με μεγάλο ενθουσιασμό, και πολλούς Κομοτηναίους τουλάχιστον στους δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου η Λευκή Νύχτα στην Κομοτηνή.

Και ενώ σε κάποια φάση η βροχή απείλησε ότι θα κλείσει νωρίς τη βραδιά, περιορίζοντας και τον κόσμο, τελικά δεν έπιασε για τα καλά, επιτρέποντας τη βραδιά να τελειώσει όπως ξεκίνησε, υπό τους ήχους των ALCATRASH στην ανοιχτή τους συναυλία στην είσοδο της κεντρικής πλατείας.

Ταυτόχρονα τα καταστήματα περίμεναν τον κόσμο για να τους εξυπηρετήσουν μέχρι και τις 12:00 το βράδυ με κεράσματα, μουσική, χαμόγελο και μεγάλες προσφορές σε ποικιλία εμπορευμάτων.

Η Λευκή νύχτα ξεκίνησε από τις 6.00 το απόγευμα, όμως άρχισε να ζεσταίνεται μετά τις 8.00, όταν και ξεκίνησαν οι διάφορες εκδηλώσεις, με τους DJ από νωρίς σε διάφορα σημεία της πόλης, με Fire show, Aerial show και Χορευτή Παρκούρ να ξεκινούν μπροστά από τον ΟΤΕ, με ξυλοπόδαρους και μασκότ να ξεχύνονται σε όλη την πόλη.

Στην Ερμού, ο Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής και ο Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφερείας «Εύξεινος Πόντος» έστησαν ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, όπως έκανε και ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής στην Αγίου Γεωργίου.

Η νύχτα, όπως προαναφέρθηκε, έκλεισε με τους Alkatrash, που ξεκίνησαν στην ώρα τους, και ξεσήκωσαν το κοινό τους, κυρίως νεανικό, με παλιές και νέες επιτυχίες.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, αναφερόμενος στην κίνηση που δημιούργησε στην αγορά η εκδήλωση, αποτίμησε πως η επισκεψημότητα ήταν μεγάλη και η κατανάλωση ήταν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες των έμπορων την περίοδο αυτή. «Το μειωμένο οικογενειακό εισόδημα είναι εμφανές ότι δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της  αγορά. Η  προσπάθειά  μας όμως  κατάφερε να κρατήσει το τζίρο των καταστημάτων  στα ίδια επίπεδα με πέρυσι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε πως «η καθιέρωση του θεσμού της Λευκής Νύχτας Κομοτηνής  στη συνείδηση του κόσμου, απέδειξε για άλλη μία φορά, με τον καλύτερο τρόπο, ότι αποτελεί ένα σπουδαίο εμπορικό και πολιτιστικό γεγονός, αναδεικνύοντας  τη αγορά και την επιχειρηματικότητα της πόλης μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.