Απεργουν στις 27 & 28 Ιουνιου οι εργαζομενοι στις Δ.Ο.Υ. ν. Ροδοπης

Στον χορό των απεργιών μπαίνουν την επόμενη εβδομάδα και οι εργαζόμενοι των Δ.Ο.Υ. αντιδρώντας στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των εφοριών. Να υπενθυμίσουμε ότι τα σενάρια ξεκίνησαν μετά από την σύσταση του ΔΝΤ για τη δημιουργία ιδιωτικής φορολογικής και φοροεισπρακτικής υπηρεσίας, ως έσχατο μέτρο στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος της χώρας.

Στα σενάρια αυτά είχε αντιδράσει έντονα η ΠΟΕ –ΔΟΥ η οποία με ανακοίνωσή της, είχε χαρακτηρίσει το ενδεχόμενο ως «ένα τελευταίο επεισόδιο από ένα κακόγουστο σήριαλ που παρακολουθούμε χρόνια τώρα» και υπογραμμίσει ότι για τα χάλια του φορολογικού συστήματος, ευθύνη έχουν οι διοικούντες.
Όπως όλα δείχνουν παρά τις αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς σύμφωνα με απόφασή του η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 13 Ιουνίου, συστάθηκε η επιτροπή για την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Μεταρρύθμισης που περιλαμβάνουν και την «αναδιάρθρωση» του φορολογικού συστήματος της χώρας.

Αντιδρώντας στα σενάρια αυτά, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. ν. Ροδόπης, σύμφωνα με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν αποφάσισαν να απεργήσουν στις 27 και 28 Ιουνίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στις εφορίες της περιοχής αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση των ΔΟΥ και όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ζητούν την διασφάλιση των οργανικών θέσεων του κλάδου αλλά και την συνέχιση της λειτουργίας μίας ΔΟΥ ανά Νομό και ανά νησί με όλα τα τμήματα. «Σε αντίθετη περίπτωση» αναφέρεται χαρακτηριστικά «πέρα από την ταλαιπωρία των συναδέλφων μας αυτό συνεπάγεται κόστος και ταλαιπωρία και για τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν από 100 έως 200 χιλιόμετρα ή αντίστοιχα ναυτικά μίλια στην θάλασσα για να εξυπηρετηθούν».

Σε δηλώσεις της στον «ΠτΘ» η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Δ.Ο.Υ . ν. Ροδόπης κ. Μαρία Μιτανούδη τόνισε πως η υποβάθμιση των κατά τόπους εφοριών έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, καθώς «έχουν φύγει πολλά αντικείμενα, πολλές αρμοδιότητες από τις εφορίες. Η είσπραξη για παράδειγμα, από 1η Ιουνίου οι ειδοποιήσεις τυπώνονται από το ίντερνετ με τα χρέη του κάθε φορολογούμενου και εξοφλούν μέσω τραπεζών».

Οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. ν. Ροδόπης αποφάσισαν να απεργήσουν σύμφωνα με την κ. Μιτανούδη, καθώς με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου, συστάθηκε ειδική επιτροπή με σκοπό την καταγραφή των πλεοναζόντων θέσεων. «Η απόφασή μας πάρθηκε βάσει μίας τελευταίας απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών την οποία και είδαμε στην Διαύγεια και η οποία λέει ότι θα γίνει σχεδιασμός του νέου οργανογράμματος του Υπουργείου Οικονομικών και στο πλαίσιο αυτό θα προσδιοριστούν ποιες οργανικές θέσεις πλεονάζουν και επομένως πρέπει να καταργηθούν ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, το οποίο σημαίνει απολύσεις».

«Κύριο και μοναδικό αίτημα μας» συνέχισε η κ. Μιτανούδη «είναι η παραμονή ως έχει όλων των οργανικών θέσεων, γιατί πλέον εφόσον το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να τα εκχωρήσει όλα στις τράπεζες, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την εξυπηρέτηση του φορολογούμενο πολίτη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.