Αντιδραση Γ. Κυμπαριδη στον «αρνητισμο» για την επαναλειτουργια της Shelman

«Χρέος όλων των Ροδοπιτών να διασφαλιστεί η συνέχεια και η επιτυχία αυτής της επένδυσης»

Να ανατρέψει τον αρνητισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από μερίδα πολιτών και φορέων η είδηση για την επαναλειτουργία της Shelman, μετά την εξαγορά του εργοστασίου στην Κομοτηνή, θέλησε ο δικηγόρος του σωματείου των απολυμένων εργαζομένων κ. Γιώργος Κυμπαρίδης.

Ο κ. Κυμπαρίδης, σε ανάρτησή του, επισημαίνει αρχικά πως «είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα τελευταία χρόνια, μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, οποιαδήποτε είδηση με θετικό πρόσημο στην οικονομία και στο χώρο της εργασίας, να αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα ή ακόμη και με έντονη αμφισβήτηση και αρνητισμό. Η εμπειρία των δύσκολων εποχών και όσων αυτή επέφερε στη ψυχολογία των Ελλήνων, ίσως να μας έκανε πιο εγκρατείς στο τρόπο που λαμβάνουμε ακόμη και την θετική είδηση. Αυτή βέβαια η στάση στα πράγματα δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον ανούσιο και άγονο αρνητισμό που εκφράζεται από αντιπολιτευτική και μόνο διάθεση, χωρίς φίλτρα και χωρίς όρια.

Όπως εξηγεί ο κ. Κυμπαρίδης, «αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις αποτέλεσαν δημοσιευμένα άρθρα στα οποία αναδεικνύονται αρνητικές δηλώσεις που έγιναν σχετικά με την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, οι οποίες ουσιαστικά αμφισβητούν το αυτονόητο. Κόντρα σ’ αυτό το σεναριολογικό αφήγημα, κι έχοντας βιώσει ως δικηγόρος του σωματείου των απολυμένων λόγω της πτώχευσης εργαζομένων, τον πολυετή και επίπονο αγώνα τους να διατηρήσουν το εργοστάσιο και τον εξοπλισμό του σε μια εξαιρετική κατάσταση μέχρι σήμερα, έχοντας ζωντανή την πίστη για την επαναλειτουργία του, οφείλω να αναδείξω ως πραγματικό γεγονός τη θετική πλευρά. Η είδηση λοιπόν για την επανεκκίνηση και την καταβολή των δεδουλευμένων, συνδυαζόμενη με την επιστροφή στην εργασία, αν μη τι άλλο αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών αυτών των εξαιρετικών ανθρώπων.

«Χρέος όλων ημών που επιλέξαμε να ζούμε στη ακριτική περιοχή της Ροδόπης είναι να διασφαλιστεί η συνέχεια και η επιτυχία αυτής της επένδυσης!» τονίζει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.