Ακομα ενα φωτοβολταικο ερχεται στην περιοχη των Σαπων

Συνολικής ισχύος 246 MW, χωροθετημένο σε διάφορα γεωτεμάχια σε όλη την περιοχή

Ακόμα ένας φωτοβολταϊκός σταθμός προχωρά στην περιοχή της Ανατολικής Ροδόπης, που έρχεται να προστεθεί σε αυτούς που ήδη προχωρούν στην περιοχή, και καλύπτουν σημαντικό μέρος της έκτασής της.

Αυτή τη φορά πρόκειται για Φωτοβολταϊκό Σταθμό συνολικής ισχύος 246,354 MW, οι Περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του οποίου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΑΜΘ.

Που θα χωροθετηθεί ο νέος σταθμός

Σε αντίθεση με τα άλλα φωτοβολταϊκά που σχεδιάζονται στην περιοχή, το συγκεκριμένο δεν χωρωθετείται σε μια συγκεκριμένες μεγάλες εκτάσεις, αλλά είναι κατακερματισμένο σε γεωτεμάχια που βρίσκονται στην περιοχή, που εμπίπτει εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Αρριανών και Μαρωνείας – Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Π.Ε. Έβρου.

Πλήθος φωτοβολταϊκών έχουν λάβει έγκριση από την ΡΑΕ στην περιοχή

Συγκεκριμένα τα γεωτεμάχια εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού Σταθμού εμπίπτουν στις θέσεις «Βαλανίδια, Αλώνια, Πεύκον, Σχοινιά, Λυκόλοφος, Γυμνόν, Σακκούλα, Μουροχώμια, Αμπελάκια, Μάνδρες, Καλές, Χωράφια, Βοσκή», ενώ δεδομένου της υψηλής ισχύος του σταθμού, προτείνεται ενδεικτικά η σύνδεση του νέου Υποσταθμού Ανύψωσης Μέσης/Υψηλής τάσης 33kV/150kV απευθείας με το υφιστάμενο ΚΥΤ Νέας Σάντας μέσω νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς ΓΜ 150kV.

Όσο για τις αποστάσεις από τους οικισμούς, τα κοντινότερα αγροτεμάχια βρίσκονται 20 μέτρα από την Αετοκορυφή, 280 μέτρα από το Χαμηλό, 480 μέτρα από το Βέλκιο, 760  μέτρα από το Αρσάκειο, και πάνω από 1 χιλιόμετρο από Μέστη, Αετόλοφο, Συκορράχη, 1,4 χιλιόμετρα από Σάπες και Μικρό Πιστό και 1,5 χιλιόμετρα από το Τσιφλίκιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.