Αιτησεις για 15νθημερη εργασια στην Απογραφη

Αιτήσεις για την κάλυψη 45.000 θέσεων Απογραφέων που θα εργαστούν στην Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 δέχεται ο δικτυακός τόπος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (www.statistics.gr).

Αίτηση συμμετοχής στην Απογραφή Πληθυσμού μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητές, καθώς και οι Ιδιώτες Συνεργάτες της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου και έχουν ηλικία έως 55 ετών.

Οι Απογραφείς θα εργαστούν για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα το διάστημα από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2011, αφού περάσουν πρώτα από μία σύντομη εκπαίδευση από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τους επικεφαλής Τομεάρχες τους.
Για την ταξινόμηση των υποψηφίων Απογραφέων θα ληφθούν υπόψη τα κριτήρια της ηλικίας, της κατάστασης απασχόλησης, του επιπέδου εκπαίδευσης, της εμπειρίας και του τόπου προτίμησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν σε απογραφικές εργασίες, ενώ θα μετρήσει το κριτήριο της ανεργίας ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης (Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, Απόφοιτοι Λυκείου, Φοιτητές). Συνήθως προηγούνται οι κατηγορίες υποψηφίων που έχουν μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το ωράριο απασχόλησης (οι φοιτητές έπονται των Αποφοίτων Λυκείου, ενώ προβάδισμα έχουν όσοι δεν δηλώνουν απασχόληση έναντι εκείνων που εργάζονται). Οι υποψήφιοι θα δουλέψουν σε συγκεκριμένο απογραφικό τμήμα (είναι η περιοχή ευθύνης του Απογραφέα), που θα περιλαμβάνει περί τις 150 κατοικούμενες ή κενές κατοικίες. Στα καθήκοντά τους είναι η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, η συμπλήρωση του δελτίου κατοικίας και του δελτίου των μελών του νοικοκυριού και η κατάρτιση της κατάστασης Κ-1. Σε νοικοκυριά που δεν ομιλείται η ελληνική γλώσσα, ο Απογραφέας θα έχει στη διάθεσή του συνοδό-διερμηνέα.
Υπενθυμίζεται πως η εργασία εκτελείται εκτός γραφείου, χωρίς υποχρέωση τήρησης ωραρίου εργασίας, ενώ οι Απογραφείς αμείβονται ανάλογα με τα απογραφικά δελτία που θα παραδώσουν στον Τομεάρχη τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.