ΑΑΔΕ: Ερχονται 20.000 ραβασακια με φορους απο το παρελθον κατα εκτιμηση

Στόχος η είσπραξη 1,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2024. Φορολογούμενοι με αποδοχές από το εξωτερικό, ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με αδήλωτα αναδρομικά ποσά, βρίσκονται ψηλά στη λίστα του φοροελεγκτικού μηχανισμού

Φόρο – ραβασάκια» σε 20.000 φορολογούμενους που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις με αδήλωτα εισοδήματα από το πρόσφατο παρελθόν, ετοιμάζεται να αποστείλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το επόμενο διάστημα μέσα από μια σειρά ελέγχους και διασταυρώσεις σε εισοδήματα 120.00 ΑΦΜ.

Φορολογούμενοι με αποδοχές από το εξωτερικό, ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με αδήλωτα αναδρομικά ποσά, επαγγελματίες με σημαντική δραστηριότητα και μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ βρίσκονται ψηλά στη λίστα του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Φόρος κατ΄ εκτίμηση

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα επιβληθεί φόρος κατ΄ εκτίμηση για το εισόδημα που προκύπτει με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση η φορολογική αρχή.

Στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι η είσπραξη 1,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2024. Στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμα επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS, με την ΑΑΔΕ να επιστρατεύσει μια σειρά από εργαλεία με αρωγό και την τεχνητή νοημοσύνη, όπως αποκαλύπτει το Επιχειρησιακό Σχέδιο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.