95.000 ευρω το χρονο ζητα η ΕΤΑΔ για το Καμπινγκ Φαναριου

Παραχώρηση για 20+10 χρόνια προβλέπει ο διαγωνισμός που προκήρυξε η εταιρεία

Στον αέρα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωση (20+10 χρόνια) του Κάμπινγκ Φαναρίου στον οποίο προχωρά η ΕΤΑΔ, με αρχική τιμή 95.000 ευρώ το χρόνο.

Η ΕΤΑΔ είχε ήδη προετοιμάσει τον διαγωνισμό από την άνοιξη, όμως είτε οι διαδικασίες, είτε η παρεμβαλλόμενη παραθεριστική περίοδος, καθυστέρησαν την προκήρυξή του, παρόλο που το ύψος του αντιτίμου φαίνεται να δημιουργεί επιφυλάξεις για το ενδιαφέρον που θα υπάρξει, ειδικά όταν μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων τις οποίες διαφημίζει στην ανακοίνωση του διαγωνισμού η ΕΤΑΔ, έχει απαξιωθεί.

Η ανησυχία είναι ότι η διενέργεια διαγωνισμού δεν σημαίνει πως το Κάμπινγκ θα βρει ενδιαφερόμενους, όπως έχουμε δει από προηγούμενες προσπάθειες της ΕΤΑΔ τόσο για το Ξενία Κομοτηνής (δυο φορές) όσο και για την έκταση κοντά στο Τουριστικό του Ιμέρου.

Άλλωστε τα έσοδα από τους κατασκηνωτές που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε αυτό, υπολογίζεται πως δύσκολα φτάνουν το μηνιαίο μίσθωμα που ζητά τη ΕΤΑΔ, πόσο μάλλον αφήνουν περιθώριο για επιπλέον επένδυση επάνω στο χώρο, κάτι το οποίο προϋποθέτουν οι όροι του διαγωνισμού.

Και αυτό γιατί σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού ακινήτου μέσω της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων και των υποδομών του. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την υποχρέωση για την αναδιαμόρφωση/ανακαίνιση του συνόλου της έκτασης και των εγκαταστάσεων του κάμπινγκ με δικές του δαπάνες, απαλλάσσοντας την ΕΤΑΔ από οποιαδήποτε σχετική οικονομική επιβάρυνση. Μάλιστα ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ΕΤΑΔ η πλήρης προσβασιμότητα του ακινήτου και των εγκαταστάσεων από άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα.

Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Πώς περιγράφει το κάμπινγκ η ΕΤΑΔ

Σύμφωνα με την περιγραφή της ΕΤΑΔ, είναι ένας «καλοκαιρινός προορισμός 4* για οικογένειες με παιδιά αλλά και νεότερους παραθεριστές, λάτρεις του κατασκηνωτικού τουρισμού. Είναι χτισμένο σε μία καταπράσινη έκταση 56 στρεμμάτων. Παράλληλα, βρίσκεται ακριβώς μπροστά σε πεντακάθαρη παραλία με κρυστάλλινα νερά, η οποία το 2021 για 6η συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία».

Σύμφωνα με την Εταιρεία, στη μονάδα λειτουργεί εστιατόριο-καφέ-μπαρ, χώροι πλυντηρίων, καταστήματα, ιατρείο και χώρους αποθήκευσης, που όμως σύμφωνα με τους κατασκηνωτές θα χρειαστούν γενναίες επενδύσεις για να μπορέσουν να καταστούν λειτουργικά.

Το κάμπινγκ, τονίζει η ΕΤΑΔ, προσφέρεται για τη δημιουργία υποδομών οικοτουρισμού και η χωρητικότητα του εξυπηρετεί 540 άτομα, περιλαμβάνει κτίσματα συνολικής δομημένης επιφανείας 1.281,78 τ.μ., ενώ με στόχο να αναδειχτεί το Κάμπινγκ Φαναρίου σε πόλο έλξης εγχώριων, αλλά και ξένων επισκεπτών και φίλων του κατασκηνωτικού τουρισμού, η ΕΤΑΔ έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια σειρά δράσεων, κάτι που μάλλον προϋποθέτει την ολοκλήρωση του Οικοτουριστικού Πάρκου που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.