22 φοιτητες σε ειδικες σπουδες στη Χημεια

Συνθετική Οργανική Χημεία, Μοριακός Σχεδιασμός, Πεπτιδική και Συνδυαστική Χημεία, Ανάλυση Βιομορίων, Φαρμακοχημεία και Φαρμακολογία είναι τα μαθήματα που θα διδαχθούν οι 22 μεταπτυχιακοί φοιτητές που θα εισαχθούν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Π.Μ.Σ. είναι διατμηματικό και διοργανώνεται από τα τμήματα Χημείας και Φαρμακευτικής. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων».

Οι σπουδές περιλαμβάνουν ετήσιο κύκλο μαθημάτων και αντίστοιχων εργαστηρίων, την εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής εργασίας στο τρίτο εξάμηνο, ενώ για όσους επιθυμούν δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος (διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εξαμήνων).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, στόχοι του Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στον σχεδιασμό, τη σύνθεση και την ανάπτυξη ενώσεων με φαρμακευτικό ενδιαφέρον, η ανάπτυξη του τομέα της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας και η βελτίωση του επιπέδου της δημόσιας υγείας. Δεκτοί θα γίνουν οι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι τμημάτων Χημείας, Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Βιολογίας, Χημικών Μηχανικών και Ισότιμων Σχολών. Κριτήρια επιλογής αποτελούν: ο γενικός βαθμός του πτυχίου των υποψηφίων, η επίδοσή τους σε σχετικά μαθήματα, η γνώση ξένων γλωσσών και Η/Υ, η ερευνητική δραστηριότητα, η επαγγελματική εμπειρία και οι συστατικές επιστολές που θα καταθέσουν.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τις γραμματείες των τμημάτων Χημείας (τηλ. 061-997180, 997171, 997721, 997713).

Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου οι υποψήφιοι θα δώσουν συνέντευξη.

Διδακτορικό

Έξι θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών με σκοπό την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος «ανοίγουν» από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα προσφερόμενα γνωστικά αντικείμενα για το διδακτορικό είναι: «Μηχανισμοί παθογένεσης και νευροπροστασίας νευροεκφυλιστικών νόσων» (2 θέσεις), «Βιολογικές καλλιέργειες» (2 θέσεις), «Επίδραση εκφύλισης νευρώνων στο κεντρικό νευρικό σύστημα μυός» και «Ρόλος των ελευθέρων ριζών οξυγόνου στη διαφοροποίηση μικροοργανισμών».

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Βιολογίας ή συναφών τμημάτων. Πληροφορίες δίνονται από τη γραμματεία του τμήματος (τηλ. 061-997538, 997493). Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 28/9, ενώ για τις 4/10 έχει προγραμματιστεί και η συνέντευξη που θα πρέπει να δώσουν οι υποψήφιοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.