20 ευκαιριες στην Ξανθη

Με 20 εποχικούς υπαλλήλους ενισχύεται το Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών (ΝΚΚΚ) του Νομού Ξάνθης. Το ΝΚΚΚ ιδρύθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης το 1999, με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Στόχος του κέντρου είναι η καταπολέμηση των κουνουπιών και άλλων εντόμων υγειονομικής σημασίας, η ύπαρξη των οποίων υποβαθμίζεται το σύνολο της ποιότητας ζωής του νομού, με σημαντικές συνέπειες για την τουριστική κίνηση, την οικονομία και τη δημόσια υγεία, ειδικά στις παράκτιες περιοχές.

Το κέντρο απασχολεί, προς το παρόν, εποχικό προσωπικό που φτάνει, ανάλογα με τις ανάγκες εκτέλεσης των προγραμμάτων καταπολέμησης, τα 25 άτομα. Υπάρχει πρόβλεψη να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, αφού εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι πόροι. Ζητούνται υπάλληλοι όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών. Θα προσληφθούν δύο βιολόγοι και ένας γεωπόνος, πτυχιούχοι ΑΕΙ, τρεις γεωπόνοι, πτυχιούχοι ΤΕΙ, ένας οδηγός και τρεις δειγματολήπτες, απόφοιτοι Β/βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και δέκα εργάτες με απολυτήριο σχολείου υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.