148 θεσεις δικαστικων υπαλληλων

Από την 3η Μαρτίου και μέχρι την Τετάρτη 1η Απριλίου μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να διεκδικήσουν μία από τις 148 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε ότι η διαδικασία είχε παγώσει, προκειμένου να αλλάξει το όριο ηλικίας που αναγραφόταν στην αναλυτική προκήρυξη που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 23/2-2-2009 (τεύχος ΑΣΕΠ) και ήταν λανθασμένο. Στο ΦΕΚ 38/17-2-2009 (τεύχος ΑΣΕΠ) αναφέρεται πως τροποποιείται η προκήρυξη και ειδικότερα από το εσφαλμένο «να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1987» περιλαμβάνεται το ορθό «να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1988».

Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν με γραπτό διαγωνισμό και ύστερα από συνέντευξη. Όσοι περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία πρόσληψης θα τοποθετηθούν στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία. Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα αναλάβουν καθήκοντα 76 πτυχιούχοι κλάδου ΠΕ γραμματέων και τέσσερις κλάδου ΠΕ διοικητικού – οικονομικού, 66 απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας γραμματέων και δύο ΔΕ διοικητικού- λογιστικού.

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1987.

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία πρέπει μαζί με την αίτηση να υποβάλουν:

1.Επικυρωμένη φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση που δεν διαθέτουν ταυτότητα, μπορούν να καταθέσουν επικυρωμένη φωτοτυπία των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλαδή αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και η φωτογραφία του κατόχου). Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γέννησης, να προσκομιστεί και πιστοποιητικό γέννησης.

2.Επικυρωμένη φωτοτυπία τίτλου σπουδών. Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται και πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) για την ισοτιμία. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι «η εκδοθείσα μετά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων αναγνώριση δεν λαμβάνεται υπόψη». Τίτλοι σπουδών για τους οποίους έχει εκδοθεί πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ για την ισοτιμία μέχρι και την 31/3/2005 ισχύουν και γίνονται δεκτοί.

3.Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των πιστοποιητικών γνώσης ξένης γλώσσας.

Τα πτυχία

Οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ πανεπιστημιακού τομέα ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της αλλοδαπής.

Αντίθετα, για τις ειδικότητες ΔΕ απαιτείται: δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) ανεξάρτητα από ειδικότητα ή πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Λυκείου ή απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων: α) Διοικητικών Υπηρεσιών- Γραμματέων, β) Οικονομίας, γ) Βιβλιοθηκονομίας. Επίσης, μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις και όσοι έχουν δίπλωμα Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων: α) Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, β) Υπαλλήλων Επιχειρήσεων Μεταφορών, γ) Υπαλλήλων Λογιστηρίου, δ) Υπαλλήλων Διοίκησης, ε) Εμπορικών Επιχειρήσεων ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή από άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που απαιτούνται

Επίσης, οι υποψήφιοι για να μπορέσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία πρέπει, εκτός από τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, να:

α) Έχουν τουλάχιστον καλή γνώση μιας εκ των γλωσσών αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής ή ισπανικής.

β) Έχουν γνώση Πληροφορικής και Χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) σε βασικό επίπεδο, στα αντικείμενα: i) επεξεργασίας κειμένων, ii) υπολογιστικών φύλλων, iii) βάσεων δεδομένων, iv) παρουσιάσεων και v) υπηρεσιών Διαδικτύου.

Πώς θα βαθμολογηθούν τα γραπτά

Ο εξεταστής αφού ελέγξει τα γραπτά αναγράφει τον βαθμό ολογράφως και αριθμητικώς και υπογράφει κάτω από αυτόν. Η επίδοση σε κάθε μάθημα βαθμολογείται με τους βαθμούς 0- 10. Βαθμός ολικής ικανότητας του υποψηφίου θεωρείται ο αριθμός που προκύπτει από το άθροισμα του βαθμού όλων των μαθημάτων διαιρούμενο διά του αριθμού αυτών. Μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών, η Επιτροπή καταρτίζει με βάση τον βαθμό ολικής ικανότητας πίνακα κατάταξης με σειρά επιτυχίας των υποψηφίων που έλαβαν μέσο όρο βαθμολογίας στις γραπτές δοκιμασίες τουλάχιστον πέντε.

Η διαδικασία της συνέντευξης και πώς βαθμολογείται

Η συνέντευξη διενεργείται από την Επιτροπή του διαγωνισμού και καλείται αριθμός υποψηφίων τετραπλάσιος των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί. Ο αριθμός αυτός προσαυξάνεται με το σύνολο των υποψηφίων που ισοβαθμούν με τον τελευταίο υποψήφιο που δικαιούται να κληθεί στη συνέντευξη.

Η συνέντευξη βαθμολογείται με βαθμό 1- 5. Με τη συνέντευξη αξιολογείται εν γένει η προσωπικότητα του υποψηφίου και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στην άσκηση των καθηκόντων με την οποία συνδέεται αμέσως η θέση που πρόκειται να καταλάβει.

Ο βαθμός της συνέντευξης προστίθεται στον βαθμό ολικής ικανότητας του υποψηφίου και το άθροισμα αποτελεί τον βαθμό επιτυχίας κάθε υποψηφίου.

Τα έντυπα των αιτήσεων και πού υποβάλλονται

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης από την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και από την ιστοσελίδα του (www. ministryofjustice.gr).

Η υποβολή της αίτησης γίνεται μόνο ταχυδρομικώς με απόδειξη.

Ο ταχυδρομικός φάκελος απευθύνεται στο: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διεύθυνση Λειτουργίας Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών Τμήμα Α3, Μεσογείων 96, Τ.Κ. 115 27- Αθήνα και φέρει την ένδειξη: «Για την πλήρωση των ογδόντα (80) κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων Κατηγορίας ΠΕ στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία» ή «Για την πλήρωση των εξήντα οκτώ (68) κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων Κατηγορίας ΔΕ στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία», ανάλογα με την κατηγορία στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν οι υποψήφιοι.

Στο Πρωτοδικείο Ροδόπης είναι μία η θέση ΠΕ Γραμματέων ενώ στο Ειρηνοδικείο Κομοτηνής μία ΔΕ Γραμματέων, στο Πρωτοδικείο Ξάνθης είναι μία για ΠΕ Γραμματέων, ενώ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας είναι μια θέση ΠΕ Γραμματέων και μία θέση ΔΕ Γραμματέων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.