Ζητουμενο τα κοινα αποτελεσματα

Σήμερα Τετάρτη 13 Μάη διενεργούνται οι φοιτητικές εκλογές, υπό το κλίμα της αντιπαράθεσης που έχει διαμορφωθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. Βασικό ζητούμενο για άλλη μία χρονιά αποτελεί η έκδοση κοινών αποτελεσμάτων από τις φοιτητικές παρατάξεις.

Παράλληλα, στοίχημα φαίνεται να αποτελεί το ποσοστό συμμετοχής, που πέρσι ήταν κάτω από το 60%, ενώ φέτος αναμένεται νέα πτώση, λόγω και της περιόδου κατά την οποία διενεργούνται οι εκλογές.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είναι πρώτη δύναμη, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι και πάλι η παράταξή τους θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη.

Η ΠΑΣΠ, που έρχεται δεύτερη, προσδοκά να αυξήσει τα ποσοστά της, λόγω της πολιτικής συγκυρίας που διανύουμε. Πολλοί φοιτητές πάντως, εκτιμούν ότι ως ένα βαθμό μπορεί οι φετινές φοιτητικές εκλογές να αποτυπώσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Ελπίδες για αύξηση των ποσοστών τους έχουν και οι φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στις παρατάξεις της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, αυτοί που ανήκουν στην Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και Αριστερή Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ), όπως επίσης και η Ενιαία Αριστερή Ανεξάρτητη Κίνηση που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, έχουν ελπίδες για αύξηση των ποσοστών τους.

Οι κάλπες που άνοιξαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ενώ σε όποιες σχολές παρατηρηθούν «ουρές» θα δοθεί παράταση για να ψηφίσουν όλοι.

Αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται στα κεντρικά γραφεία των παρατάξεων μετά το κλείσιμο της κάλπης και πρώτα από την περιφέρεια και τις σχολές με μικρό αριθμό φοιτητών.

Δηλώσεις

του υπουργού Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε δήλωσή του υπογραμμίζει τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές «θα αποτελέσουν μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή για το Πανεπιστήμιο και τα αποτελέσματά τους θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της ενιαίας θεσμικής εκπροσώπησης των φοιτητών με πλουραλισμό, δημοκρατικές αξίες, προωθητικούς στόχους και οράματα».

«Οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές», τονίζει, «συνιστούν τη δημοκρατική βάση νομιμοποίησης ενός δυναμικού φοιτητικού κινήματος, το οποίο οφείλει να θέτει και να υπηρετεί ποιοτικούς, σπουδαστικούς στόχους προς όφελος της νέας γενιάς και της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ.Σπηλιωτόπουλος αναφέρεται και στην «κρίσιμη όσο και μεταβατική φάση» που βρίσκουν φέτος οι εκλογές το Πανεπιστήμιο και καταλήγει ευχόμενος στις παρατάξεις «καλή επιτυχία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.