Υψηλες φιλοδοξιες, πολλα τα προβληματα

Ζουν ανάμεσά μας, αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγης, τροφής, θέρμανσης, εφοδιασμού με τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.

Κάτοικοι της Κομοτηνής, με χαμηλό εισόδημα, ασταθές ή καθόλου επάγγελμα, νοικιασμένη ή ανύπαρκτη στέγη χρειάζονται κοινωνική υποστήριξη σε οικονομική βάση
.

Το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής που λειτουργεί από το καλοκαίρι στο Δήμο Κομοτηνής έρχεται να καταγράψει τα προβλήματα, να υλοποιήσει προγράμματα, πολλά από τα οποία ιδιαίτερα φιλόδοξα και καινοτόμα.

Από τον Ιούλιο λειτουργεί στο ισόγειο του Δήμου Κομοτηνής Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής. Ρόλος του είναι η δημιουργία κοινωνικής υπηρεσίας στο Δήμο, η οποία θ’ αναλαμβάνει να καταγράψει τις ανάγκες του Δήμου, να πληροφορεί πάνω σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και να παρεμβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Παρά το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του γραφείου δρομολογούνται και εφαρμόζονται προγράμματα που σχετίζονται με τη στέγαση των ανέργων, την παροχή καύσιμης ύλης (εφόσον υπάρχει ανάγκη), με την παροχή απαραίτητων ειδών (π.χ. σχολικών) σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξεία προβλήματα.

Η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός του Δήμου Κομοτηνής αναλαμβάνει και πραγματοποιεί επισκέψεις σε σπίτια συμπολιτών μας με χαμηλό εισόδημα.

Αρωγοί στο έργο του Γραφείου στέκονται από σήμερα τρεις φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ. και συγκεκριμένα της κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας. Η πρακτική των παιδιών θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαίου και θα συνεισφέρουν κατά την πραγματοποίηση των συνεντεύξεων. Η πρώτη επικοινωνία σήμερα των παιδιών ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουν τα αληθινά προβλήματα της άλλης πλευράς της πόλης.

Για το Δήμο Κομοτηνής είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, και όπως σχολιάζει ο δήμαρχος, κ. Παπαδριέλλης «οι φοιτητές κάνουν την άσκησή τους απαιτούν εμπειρία σε διάφορες δράσεις αλλά παράλληλα βοηθούν κι εμάς».

Αυτή η επαφή με το Πανεπιστήμιο δεν αποκλείεται να επιτευχθεί και σε άλλο επίπεδο. Οι φοιτητές θα βρίσκονται τρεις μέρες την εβδομάδα στο Δήμο Κομοτηνής, έτοιμοι να προσφέρουν το νέο πνεύμα αλλά και τις γνώσεις τους.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.