Υπεγραφη η συμβαση για την υλοποιηση της ηλεκτρονικης πυλης του Δημου

Υπεγράφη χθες το μεσημέρι η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και της αναδόχου Ένωσης Εταιρειών Altec – OTS για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής πύλης του Δήμου Κομοτηνής, που εντάσσεται στο έργο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» του Δήμου. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι 6 μήνες, όπως προβλέπεται από την σύμβαση.

Στόχος αυτού του έργου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Κοτσάκη, «ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται για την Κομοτηνή να έχει έναν πλήρη οδηγό μέσω του διαδικτύου».

Στο έργο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» εντάσσονται τρία έργα, όπως οι οπτικές ίνες, η ηλεκτρονική πύλη και τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, εκ των οποίων τα δύο πρώτα έχουν περάσει από το στάδιο της υπογραφής σχετικών συμβάσεων.

Παράλληλα, ο Δήμος Κομοτηνής τρέχει άλλες δύο προμήθειες, ενός Κινητού ΚΕΠ και μιας Κινητής Ιατρικής Μονάδας, σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. «Θέλουμε μέσα απ’ αυτές τις καινούριες τεχνολογίες να μπορέσουμε να φέρουμε την εξυπηρέτηση του Δήμου σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά», δήλωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης. Πιο συγκεκριμένα, δίνεται ευκαιρία στους δημότες να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά από τον Δήμο -μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα- χωρίς να απευθύνονται άμεσα στον Δήμο. Για την διευκόλυνση δημοτών, που αδυνατούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος λόγω της μη επαρκούς γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο Δήμος Κομοτηνής έχει μεριμνήσει για την προμήθεια ενός Κινητού Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), το οποίο «θα επισκέπτεται τους οικισμούς του Δήμου σε τακτά χρονικά διαστήματα δίνοντας στον κάθε πολίτη την δυνατότητα να παίρνει κάποιο πιστοποιητικό χωρίς να αναγκάζεται να πηγαίνει στον Δήμο».

Στόχος των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων παράλληλα με το πρόγραμμα του Παρατηρητηρίου, αλλά και του Κέντρου Απασχόλησης, σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο, είναι η διασύνδεση όλων των συστημάτων μεταξύ τους, ώστε να καταγραφούν όλες οι πληροφορίες που αφορούν την πόλη της Κομοτηνής. «Πρέπει να έχουμε καταγεγραμμένες τις πληροφορίες που αφορούν την πόλη μας αναφορικά με γεωγραφικά δεδομένα, αλλά και οικονομικά και πληθυσμιακά στοιχεία, στοιχεία καταρτιζομένων, ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται για την Κομοτηνή να έχει έναν πλήρη οδηγό μέσω του διαδικτύου», είπε ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Κοτσάκης, τονίζοντας ότι «κύριος σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών, η εξυπηρέτηση των επενδυτών».

Ο κοινός εκπρόσωπος της αναδόχου Ένωσης Εταιρειών Altec – OTS Γιώργος Ρέμελης για το έργο της ηλεκτρονικής πύλης του Δήμου Κομοτηνής, από την πλευρά του, πρόσθεσε ότι η εμπειρία τόσο της μητρικής εταιρείας Altec όσο και της θυγατρικής εταιρείας OTS «που είναι υπερβολικά εξοικειωμένη με θέματα λογισμικών ΟΤΑ» εγγυάται μια σίγουρη και σύντομη λύση για την υλοποίηση του έργου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προαναφερόμενες εταιρείες έχουν υλοποιήσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 20 έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα (ΤΕΔΚ, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ΟΤΑ), γεγονός που καθιστά -όπως τόνισε- δεδομένη την επιτυχία του έργου. Να σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι 6 μήνες, όπως προβλέπεται από την σύμβαση.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.