Βιβλιοχαρτοπωλειο «Βαφειαδη»

Το βιβλιοχαρτοπωλείο Βαφειάδης ιδρύθηκε το 1955 και από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές στις υπηρεσίες που προσφέρει. Έχοντας πάντα στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών αλλά και στο πλαίσιο της καλύτερης κάλυψης και εξυπηρέτησής τους εδώ και ένα μήνα ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου χώρου, παράλληλα με τον υφιστάμενο επί της Βενιζέλου, επί της Μεραρχίας Σερρών 40.

Τεράστια γκάμα προϊόντων 120.000 κωδικών εκτίθενται στο νέο κατάστημα σε αναλώσιμα, σε προϊόντα οργάνωσης αρχείου, γραφείου, είδη γραφικής ύλης, χαρτικά, τσάντες. Ένας χώρος άνετος και ευχάριστος όπου ο καταναλωτής μπορεί να βρει όλα τα είδη βιβλιοπωλείου.

Το νέο κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν ένα μήνα ουσιαστικά όμως αυτή την εβδομάδα, εφόσον έχουν καλυφθεί κάποιες ελλείψεις και έχει αρχίσει να γίνεται αναγνωρίσιμο από τους πελάτες. Εξάλλου τις περισσότερες φορές η τοποθεσία ενός καταστήματος δεν έχει τόση σημασία όσο το όνομα της επιχείρησης. Και το όνομα Βαφειάδης στο συγκεκριμένο είδος αποτελεί εγγύηση για τους καταναλωτές αφού από το 1955 που ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα συνεχίζει απρόσκοπτα να παρέχει τις υπηρεσίες του στο κοινό της Ροδόπης.

Ένας καινούργιος χώρος με στόχο, όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης του κ. Γιώργος Βαφειάδης, «την ευκρινή έκθεση των προϊόντων του καταστήματος, τα οποία αφορούν σε χιλιάδες κωδικούς και τα οποία είναι αδύνατο να γνωρίζει ο πελάτης. Με αυτό βέβαια τον τρόπο διευκολύνουμε και τους πελάτες μας να έχουν άμεση επαφή με τα προϊόντα, όπως για παράδειγμα στα μάρκετ. Ένας δεύτερος λόγος της μεταφοράς μας είναι και το πρόβλημα του πάρκινγκ που υπάρχει μέσα στην πόλη. Για αυτούς που ψωνίζουν χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο υπάρχει δυσκολία και θα έλεγα ότι και ταλαιπωρία. Εδώ έρχεται παρκάρει κα εξυπηρετείται αμέσως».

Η διάταξη των προϊόντων στο κατάστημα είναι εξαιρετική. «Το πρόβλημα είναι η έκθεση των προϊόντων. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε 120.000 κωδικούς, που είναι κατανοητό ότι δύσκολα εκτίθενται. Είναι αδύνατο σε ένα χώρο περιορισμένο να φανούν αυτά τα προϊόντα και να είναι προσιτά στο βλέμμα του καταναλωτή. Για παράδειγμα θα σας πω ότι στο κατάστημα της Βενιζέλου ο πελάτης ζητά και εμείς ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του δείχνοντάς του όλες τις επιλογές που έχει. Εδώ πλέον μπορεί ο πελάτης να δει τα προϊόντα μόνος του. Έχει όπως είπα άμεση επαφή με αυτά»

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται όσον αφορά στα είδη είναι οι ίδιες με αυτές του καταστήματος στη Βενιζέλου. «Βέβαια εδώ έχουμε καλύτερη μηχανοργάνωση, ο κόσμος εξυπηρετείται αμέσως. Υπάρχουν όλα τα προϊόντα και δουλεύει κανονικά και στη λιανική πώληση. Στο νέο βέβαια χώρο ο καταναλωτής θα βρίσκει περισσότερα προϊόντα γιατί ο χώρος είναι μεγάλος».

Αλληλένδετα τα δύο καταστήματα, επί της Βενιζέλου και επί της Μεραρχίας Σερρών, εφόσον σε αυτό που βρίσκεται έξω από την πόλη παραλαμβάνονται όλα τα είδη και από εκεί τροφοδοτείται και το κατάστημα της πόλης. Το νέο κατάστημα εξυπηρετεί όμως και τις άλλες υπηρεσίες που αφορούν σε χονδρική πώληση. «Όλη η δουλειά γίνεται εδώ στον καινούργιο χώρο για να αποσυμφορήσουμε και το άλλο μαγαζί ώστε να μπορεί να δουλέψει στη λιανική πώληση».

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες περιπτώσεις εταιρειών επιλέγουν χώρο εγκατάστασης περιφερειακά της πόλης. Κατά την γνώμη του κ. Γιώργου Βαφειάδη «για να αποσυμφορηθεί η πόλη πρέπει να ξεκινήσει η αποκέντρωση. Βλέπουμε ότι τα μάρκετ τα μεγάλα βγαίνουν προς τα έξω περιφερειακά και ο κόσμος τα έχει συνηθίσει. Και πολλές επιχειρήσεις μικρές επίσης βγαίνουν έξω από την πόλη. Οι καταναλωτές συνηθίζουν εφόσον υπάρχει καλύτερη πρόσβαση».

Πόσο όμως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και το συγκεκριμένο τομέα; «Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς. Στο δικό μας αντικείμενο επειδή αφορά είδη άμεσης ανάγκης δεν το έχουμε αντιληφθεί ιδιαίτερα. Την κρίση την έχουμε καταλάβει σε ορισμένα είδη, όπως αυτά που είναι ακριβά, τα δώρα, τα δερμάτινα, των οποίων η κατανάλωση έχει πέσει. Στα άλλα όμως που είναι απαραίτητα, όπως είναι και τα τρόφιμα δεν υπάρχει καμία αλλαγή».

Ένας καινούργιος χώρος λοιπόν περιμένει τους καταναλωτές. Ένας χώρος που μέρα με τη μέρα εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα και όπως λέει και ο ιδιοκτήτης του κ. Βαφειάδης «μέχρι τη νέα σχολική σαιζόν θεωρώ ότι θα είμαστε οργανωμένοι σε όλα τα προϊόντα».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.