Βελτιωσεις στο Δημοτικο Σταδιο Κομοτηνης

Ο μηχανολόγος – μηχανικός στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Κομοτηνής Κωνσταντίνος Τραχανάς και ο εργοδηγός στην Τεχνική Υπηρεσία Δημήτρης Τσιτσιπάς ξενάγησαν τον ΠτΘ στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις που έχει κάνει η Τεχνική Υπηρεσία. Ταυτόχρονα αναδείχθηκαν οι ανάγκες σε προσωπικό για τη συντήρηση του γηπέδου, όπως και τοποθετήσεις προβολέων για να γίνονται βράδυ είτε αγώνες είτε εκδηλώσεις, αλλά και κάποιων βελτιώσεων στα αποδυτήρια για τη διευκόλυνση των ομάδων.

Όπως διαπιστώνουμε από την επίσκεψη στο γήπεδο, στην αριστερή πλευρά του γηπέδου, από την είσοδο, στη μικρή κερκίδα, έχουν γίνει νέα αποδυτήρια για τις φιλοξενούμενες ομάδες, υπάρχουν τουαλέτες για τους οπαδούς του Πανθρακικού που είναι στη μικρή κερκίδα αλλά και ξεχωριστά αποδυτήρια για τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Τα νέα αποδυτήρια αποτελούνται από δυο wc, ντους, μια αίθουσα για τη φιλοξενούμενη ομάδα, μια αίθουσα τύπου για να γίνονται συνεντεύξεις, ανέφερε ο κ. Τσιτσιπάς, ενώ ο κ. Τραχανάς αναφέρθηκε στις εργασίες που έχουν γίνει: «Υπάρχουν τέσσερα αποδυτήρια, για τη Γρατινή, την Άρση Βαρών, τα νέα που κατασκευάσαμε και της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου. Έχουν γίνει εργασίες και από τη δεξιά κερκίδα. Έχουν φτιαχτεί τουαλέτες αντρών και γυναικών και από τη δεξιά πλευρά, έχουν γίνει τσιμεντοστρώσεις κι έχουν κ. Τσιτσιπάς, έγιναν «γιατί το σκυρόδεμα ήταν φθαρμένο και υπήρχε πιθανότητα να το ξηλώσουν οι οπαδοί, να χρησιμοποιήσουν κομμάτια φθαρμένου τσιμέντου και να τα πετάξουν στον αγωνιστικό χώρο». Επίσης έχουν τοποθετηθεί φρεάτια για τα όμβρια ύδατα.

«Περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου έχει γίνει προσθήκη κιγκλιδωμάτων για να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΠΟ» πρόσθεσε ο κ. Τσιτσιπάς.

Στις ελλείψεις καταγράφεται το ακατάλληλο δημοσιογραφικό θεωρείο που δεν ανταποκρίνεται στη δημοσιότητα που απαιτεί μια ομάδα της Β΄ Εθνικής όπως ο Πανθρακικός που χαίρει πλέον ζωντανών μεταδόσεων από συνεργεία της ΕΤ3 όπως και περιφερειακών καναλιών.

Για την εγκατάσταση προβολέων, προκειμένου να έχει φωτισμό το γήπεδο, απαιτείται το ποσό των 165.000 ευρώ, ώστε να γίνονται παιχνίδια και όταν πέφτει το σκοτάδι, επομένως χρειάζεται μια γενναία απόφαση.

Ο κ. Τραχανάς εξήγησε ότι θα χρειαστούν παρεμβάσεις στη μικρή κερκίδα σε ό,τι αφορά τις βελτιώσεις αποδυτηρίων.

Το νέο αποδυτήριο έγινε μετά από απαίτηση της ΕΠΣ Θράκης, όπως μετέφερε στον ΠτΘ ο πρόεδρος του ΔΟΝΑ Κούλης Ταξιλδάρης, με στόχο να φιλοξενηθούν το περασμένο καλοκαίρι τα παιχνίδια για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων. Μετά από συζήτηση ανάμεσα στο ΔΟΝΑ και τον Πανθρακικό μεταφέρθηκε το αίτημα να ανακατασκευαστούν τα αποδυτήρια της μεγάλης κερκίδας. Η πρόταση περιελάμβανε το να μεταφερθεί η ΑΕΚ στη μικρή κερκίδα από τη στιγμή που θα ελευθερωνόταν ο χώρος από τον Ορφέα και θα υπήρχε η δυνατότητα να γίνει κάτω από τη μεγάλη κερκίδα ένα καλό αποδυτήριο για τον Πανθρακικό αλλά και μια αίθουσα για τις συνεντεύξεις τύπου καλύτερη και πιο ευρύχωρη από την προηγούμενη (της αριστερής κερκίδας).

Σε παρόμοια περίπτωση ο χώρος για τις συνεντεύξεις τύπου θα αξιοποιηθεί για να μεγαλώσουν τα αποδυτήρια. Βέβαια, τις όποιες αλλαγές θα αποφασίσει η νέα διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής και του ΔΟΝΑ σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία.

Ανάγκες σε προσωπικό

Ο Χρήστος Γεωργατζόπουλος είναι φύλακας του χώρου, ενώ υπάρχει κι ένας ακόμη που εργάζεται με οκτάμηνη σύμβαση. Για να συντηρηθεί το γήπεδο χρειάζονται τέσσερα άτομα, αλλά εργάζονται μόνο ο κ. Γεωργατζόπουλος, ο έτερος φύλακας και μια καθαρίστρια, η οποία προσλαμβάνεται μέσω εργολάβου. «Κάθε Δευτέρα επικρατεί πανικός με τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται από τους αγώνες» εξηγεί, εικόνα που δεν διαπιστώνουμε γιατί η επίσκεψη έγινε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις ενώ ο χώρος καθαριζόταν για την προετοιμασία του παιχνιδιού της Γρατινής με τον Εθνικό Κατερίνης.

Ο κ. Γεωργατζόπουλος δούλευε προηγούμενα στο κολυμβητήριο κι εδώ και επτά χρόνια είναι στο δημοτικό στάδιο, χώρο τον οποίο προτιμά. «Το γήπεδο μού αρέσει, έπαιζα παλιά ποδόσφαιρο. Τα πράγματα εδώ είναι ήρεμα, δεν έχουμε επεισόδια, όλα είναι όμορφα και ήσυχα, με εξαίρεση πέντε – έξι άτομα. Βέβαια, σ’ ένα αγώνα είναι φυσικό να φωνάζουν οι οπαδοί για την ομάδα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι ένα άτομο δε μπορεί να καθαρίσει όλο τον αγωνιστικό χώρο, τις τουαλέτες, τα αποδυτήρια»
ανέφερε. Πριν από κάθε αγώνα γίνεται αυστηρός έλεγχος απ’ την αστυνομία για αναπτήρες, σπίρτα και άλλα αντικείμενα που ενδέχεται να εκτοξευθούν στον αγωνιστικό χώρο από θερμοκέφαλους φιλάθλους, γι’ αυτό και στο γήπεδο βρίσκουμε στα απομεινάρια μιας αθλητικής συνάντησης μόνο χαρτάκια”.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.