Tρεις γυναικες απο τη Ροδοπη, υποψηφιες για την Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ

Η πρώην βουλευτής Χρύσα Μανωλιά, η Πρόεδρος του Κέντρου Λαϊκών Δρωμένων, Σοφία Μενεσελίδου και η πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρδίμη, θα είναι υποψήφιες για μια θέση στην Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, μετά το κλείσιμο του καταλόγου των υποψηφιοτήτων, αργά σήμερα το μεσημέρι.

Πρόκειται ασφαλώς για ρεκόρ υποψηφιοτήτων όσον αφορά το νομό Ροδόπης, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν εκδηλωθεί τόσες υποψηφιότητες από το νομό.


Από το νομό Ξάνθης υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Σωτήρης Στολίδης, που ανήκε και στην απερχόμενη Κ.Ε και από το νομό Έβρου ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι γυναίκες που συνολικά θα εκλεγούν στην αποτελούμενη από 180 μέλη Κ.Ε θα είναι περίπου 48.

Στην προηγούμενη Κ.Ε είχαν εκλεγεί 37 γυναίκες -22 με τους εκσυγχρονιστές και 15 από την εσωκομματική αντιπολίτευση- και εικάζεται ότι εκείνες που θα βρεθούν μέσα στην πριμοδότηση από τις δύο βασικές ομάδες θα κατορθώσουν να πάρουν τις επιπλέον δέκα θέσεις που θα υπάρξουν στη νέα Κ.Ε.

Χρυσα Μανωλια:

Είναι ένα συνέδριο ενότητας

Μιλώντας σήμερα στον ΠτΘ η Χρύσα Μανωλιά σημείωσε ότι επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες για ένα πολιτικό συνέδριο, στο οποίο οι σύνεδροι αγγίζουν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την κοινωνία.

Το μήνυμα που κυριαρχεί στο συνέδριο είναι εκείνο της ενότητας και της συσπείρωσης, ενώ εξέφρασε τη χαρά της για τις άλλες δύο υποψηφιότητες, για τις οποίες όπως είπε θα συμβάλλουν ώστε να ακούγεται πιο δυνατά η φωνή της Ροδόπης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Σοφια Μενεσελιδου:

Το ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται την ενότητα, αλλά και την επικοδομητική κριτική

Από την πλευρά της η Σοφία Μενεσελίδου, σημείωσε με έμφαση ότι η υποψηφιότητά της δεν απευθύνεται σε εσωκομματικούς πόλους και συσχετισμούς, αλλά σε όλες τις υγιείς και ανανεωτικές δυνάμεις του Κινήματος, που δουλέυουν για την προοπτική του χώρου και θέλουν να συμβάλλουν στο πιο δυναμικό άνοιγμά του στην κοινωνία των πολιτών.

Σωτηρης Στολιδης:

Η αντίθεση μας στη λευκή ψήφο, δε σημαίνει εν λευκώ εξουσιοδότηση

Ο βουλευτής Ξάνθης και μέλος της απερχόμενης Κ.Ε Σωτήρης Στολίδης μιλώντας στον ΠτΘ τόνισε ότι υπάρχει μια ευρεία ομάδα συνέδρων που δεν έχει ακόμα πάρει τις αποφάσεις της ως προς την τελική επιλογή των μελών της Κ.Ε αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στον Πρόεδρο του Κινήματος.

Ο κύριος Στολίδης ξεκαθάρισε ότι ο κύριος Σημίτης θα υποστηριχθεί από την πλειοψηφία των συνέδρων και ότι ο Πρωθυπουργός έχει την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού.

Ο βουλευτής της Ξάνθης έσπευσε να τονίσει ότι η λευκή ψήφος αποτελεί εφεύρεση των “Σημιτοφυλάκων” και για τον ίδιο και τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν τίθεται ούτε θέμα λευκής ψήφου, ούτε βέβαια εν λευκώ εξουσιοδότησης γαι εφαρμογή πολιτικών που δεν θα αντποκρίνονται στα οράματα και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.