Το «Σκλαβι» που σκλαβωνει τις καρδιες

«Αργά, η αγάπη τρυπώνει, λαβώνει σαν σπαθί… Γοργά, κυλάει στο αίμα, στο βλέμμα, στο φιλί… Τι κι αν φορείς πουκάμισο, που ως το λαιμό κουμπώνει… Απ’ τα κουμπάκια ανάμεσα ο έρωτας τρυπώνει…»

Ένας ύμνος στην αγάπη. Αυτό είναι το «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου που παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Της αγάπης που, «πάντα στέργει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει». Της αγάπης που «ουδέποτε εκπίπτει»…

Ένα έργο βασισμένο σε λαϊκό παραμύθι της Σύμης που τοποθετείται σε μια εποχή όπου «οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που τα βιβλία τα ‘γραφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα, οι θρύλοι για ερωτευμένα βασιλόπουλα, οι περιπέτειες με δράκους με τρία κεφάλια ταξίδευαν από στόμα σε στόμα…προκαλώντας ρίγος και πλήθος ερωτηματικά.».

Αυτήν λοιπόν την εποχή δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα και ωστόσο τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς ωστόσο ποτέ να συγκρουστούν.

«Το σκλαβί». Ένα υπέροχο παραμύθι και μια υπέροχη παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που μιλά για τον έρωτα. Με τους ηθοποιούς να σέβονται τους θεατές τους και να καταφέρνουν με την ικανότητά τους να κρατούν σε εγρήγορση το ενδιαφέρον τους ιδιαίτερα των μικρών θεατών. Στην παράσταση που δόθηκε το Σάββατο το βράδυ υπήρχε μία αμεσότητα μεταξύ κοινού και θεατών. Τα παιδιά με την απλότητα και τον αυθορμητισμό τους συμμετείχαν στην παράσταση. Και εκεί βασίζεται η επιτυχία της. Κατόρθωσε επί δύο περίπου ώρες να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Και όπως ήταν φυσικό την καταχειροκρότησαν.

Η σκηνοθεσία είναι της Πέπης Οικονομοπούλου. Η μουσική του Γιώργου Μπουντουβή, τα σκηνικά – κοστούμια της Κυριακής Γαλιώνη, οι στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου, η χορογραφία του Κυριάκου Αντωνίου. Παίζουν: Ελευθερία Ευθυμιάτου, Αγαθή Κάλτσα, Παναγιώτης Λακιώτης, Γεράσιμος Ντάβαρης, Κοσμάς Χειράκης, Παναγιώτης Ραπτάκης, Νικολέτα Ρηγάκη, Σταυρούλα Σπυρίδωνος. Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί: Κυριάκος Τσακιράκης (λαούτο) και Παναγιώτης Δεμίρογλου (τουμπερλέκι).

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.